Jesy Nelson govori o moći žena, novoj eri Little Mixa i zašto se ne treba stideti svog tela

Jesy Nelson, Perrie Edwards, Leigh-Anne Pinnock i Jade Thrilwall vratile su se na scenu sa svojim petim studijskim albumom LM5, koji je posvećen ženama. Pričali smo sa Jesy Nelson o novom albumu i evo šta je rekla.

Kako se vaša muzika promenila od Glory Daysa do danas?
– Naša muzika je sada mnogo zrelija i posvećeno joj je više vremena u studiju. Takođe, što se vokala, tiče, mnogo smo se unapredile i radimo neke stvari koje ranije nismo. Ovo je album koji smo u potpunosti posvetili devojkama. Osećam da je ovo nešto što smo oduvek hteli da napišemo.

Vaša nova pesma „Woman Like Me” je duet sa Nicki Minaj. Kako je došlo do te saradnje?
– Oduvek smo hteli da radimo sa Nicki Minaj, skoro od dana kad smo se okupili kao grupa. Bilo je samo pitanje vremena i pronalaženje prave pesme. Kada je čula ovu pesmu, oduševila se i rekla da želi da sarađuje sa nama.

Koje jake žene inspirišu Little Mix?
– Definitivno naše mame koje su toliko toga prošle sa nama!

Glory Days je zvanično prodao preko million kopija. Kakav je osećaj znati to?
– Neverovatan! Mi smo zajedno skoro sedam godina i uvek samo napredujemo, što je obično retko za ženske grupe.

Konstantno vidimo članke u novinama o tvom psihičkom stanju. Kako se ti nosiš sa time?
– Najvažnije je biti okružen pozitivnim i dobrim ljudima koji čine da se osećaš dobro u svojoj koži. Sada kada smo odrasle, prestale smo da obraćamo pažnju toliko na to, ali kada si mlađi, mnogo je teže. Pronašle smo način da volimo sebe zbog onoga što jesmo i jako nam je bitno da inspirišemo i druge devojke i da im pomognemo da vole sebe bez obzira na sve, kao i da ih podsetimo da na Instagramu ne mora sve biti realno.

Da li se često družite dok snimate ili kada ste na turnejama?
– Bukvalno non-stop! Ne možemo da se odvojimo jedne od drugih. Ljudi misle da smo čudakinje jer želimo da sve vreme budemo zajedno, čak i kada imamo slobodnog vremena, iskoristimo to da budemo zajedno.

Koja je tvoja omiljena ženska grupa?
-To su sigurno Spice Girls! Mislim da to važi za sve nas, zapravo. One su prenosile baš onakvu poruku kakvu želimo i mi.

Koja je najslađa stvar koju je neki fan uradio za vas?
-Naši fanovi stalno prave razne sveske i knjige sa slatkim slikama i porukicama unutra, koje su obično iz raznih krajeva sveta. To me uvek oduševi!

Kakav je osećaj odrastati sa svojim fanovima?
– Mogu da kažem da je jako čudno. Kada smo započele karijeru u X Faktoru, imali smo fanove koji su imali 15 godina, a sada imaju 22 – bukvalno su sada žene! Ali divan je osećaj znati da nas podržavaju toliko dugo.

Ako bi mogla da slušaš samo jedan bend do kraja života, koji bi to bend bio?
– Verovatno Spice Girls, a pesma bi bila „Viva Forever”. Obožavam je.

Za koga smatraš da trenutno dominira muzičkom industrijom?
– Volim Rihannu. Mislim da je jako hrabra i inspirativna sa svojim modnim i muzičkim eksperimentima i jako mi se sviđa što ne obraća pažnju na tuđa mišljenja. Ona treba da bude pravi uzor ženama.

Ako bi mogla da gledaš bilo čiji nastup sada, ko bi to bio?
– Missy Eliott. Ona je bukvalno moj idol!

Priredila: Nikoleta Jovičić

Foto: Getty Images

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.