Kendrick Lamar ima novi album! (video)


Kendrick Lamar je američki reper koji je u toku svoje karijere osvojio 7 Grammy nagrada i do sada izdao 3 albuma kao i 14 singlova. Pažnju šire javnosti je uhvatio sa svojim drugim studijskim albumom Good Kid, M.A.A.D City koji je sjajno prihvaćen kako od strane publike, tako i od strane kritičara. BBC, Pitchfork, Complex, MTV i Time su upravo taj album svrstali u top 5 najboljih albuma objavljenih 2012. godine. Na Kendricka su uticala velika imena kao što su Eminem, Jay Z i Notorious B.I.G., dok Kendrick u tekstovima svojih pesama istražuje sve od vere i kulture do politike.

Album “DAMN.” je Kendrickov prvi album od 2015. godine. Naslovna slika albuma je delo ruskog dizajnera Vlada Sepetova sa kojim je Kendrick sarađivao i na prethodnom albumu, a minimalistički dizajn ove naslovnice je u rekordnom roku postao najnoviji meme trend. Na ovom albumu gostuju Rihanna i legendarni bend U2, a glavni producenti albuma su Dr. Dre i Mike Will Made It koji je poznat zbog svojih producentskih uspeha koje je postigao sa Miley Cyrus i Nicki Minaj.

Video pesme Humble, koja je najavni singl albuma, je za manje od dve nedelje pregledan preko 50 miliona puta na YouTube-u, a pesma je već sada njegov najuspešniji singl. Pored toga, pesma se može čuti na play off utakmicama NBA-a, što nije ni čudo obzirom da je Kendrick veliki fan košarke zbog svog rođaka, poznatog NBA igrača Nicka Younga.

Foto: Promo

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.