Ko je sve osvojio Zlatni globus?

Dodelu američke filmske nagrade Zlatni globus u Los Anšelesu obeležili su dominacija filma “Three Billboards Outside Ebbing” i serije “Big Little Lies”, kao i crne haljine na crvenom tepihu zbog skandala u vezi sa seksualnim uznemiravanjem u filmskoj industriji.

U Los Anđelesu je održana 75. dodela nagrade Zlatni globus, za koju se smatra da je pokazatelj koji će filmovi biti nagradjeni prestižnim Oskarom.

Američka televizijska voditeljka i producentkinja Opre Vinfri dobitnica je nagrade “Sesil B. De Mil” koja joj je uručena na ceremoniji u Los Anđelesu. Ona je na ceremoniji govorila o odgovornosti ljudi u filmskoj industriji da se bore protiv seksualnog nasilja.

Nagrada “Sesil B. De Mil” svage godine se dodeluje ličnostima koje imaju “veliki uticaj u svetu zabave”. Pre Opre Vinfri, tu nagradu su dobili Morgan Friman, Meril Strip, Džodi Foster, Barbra Stejnsend, Sidni Paotje i Lusil Bol.

CNN je ocenio da je 75. dodela nagrade Zlatni globus predstavljala podsećanje na moć Opre Vinfri.

Prva dobitnica na noćašnjoj ceremoniji dodele Zlatnog globusa bila je glumica Nikol Kidman koja je nagrađena za ulogu u seriji “Big Little Lies”.

Mešu dobitnicima nagrada su reditelj Giljermo del Toro (“The Shape of Water”), “Three Billboards Outside Ebbing” u kategoriji za najbolji film dramu i “Ladybird” za najbolji film komedija ili mjuzikl.

Ceremoniju dodele uživo je prenosio NBC, a nagrade su uručili prošlogodišnji dobitnici, među kojima su Izabel Iper, Širli Meklejn, Riki Martin i Šeron Stoun.

Foto: Getty Images

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.