Krajem 2019. godine počinje hologramska turneja Amy Winehouse

Hologram pokojne soul-jazz dive Amy Winehouse kreće na svetsku turneju krajem 2019. godine, javi je tokom ove nedelje britanski The Guardian.

Projekcija pevačice izvodiće digitalno remasterizovane pesme uz prateće vokale i live bend.

– Nama je ovo kao san. Videti ju ponovo na sceni je nešto posebno i ne može se opisati rečima. Muzika naše kćeri dotaknula je živote milione ljudi i izuzetno mnogo znači što će se njeno nasleđe održati na ovaj inovativan i revolucionaran način – rekao je tim povodom otac pevačice Mitch Winehouse.

Dodao je da turnejom nameravaju podići svest i prikupiti sredstva za “The Amy Winehouse Foundation”. Ta dobrotvorna fodancija edukuje mlade ljude o zloupotrebama droge i alkohola, pruža podršku onima koji su u riziku te podupire razvoj mladih u nepovoljnom položaju kroz muziku.

Nastup hologramske Amy trebao bi trajati od 75 do 110 minuta.

Winehouse je svetsku slavu stekla albumom “Back To Black” objavljenim 2006., s kojim je osvojila pet Grammyja.

Zadnji nastup imala je na beogradskom Tuborg festivalu u junu 2011. Haotični set na kojem je mumljala tekstove pesama i zaboravila imena članova benda doveo je do otkazivanja evropske turneje.

Pronađena je mrtva 23. jula 2011. u svom stanu u Londonu. Umrla je od trovanja alkoholom, a napustivši ovaj svet sa 27 godina pridružila se “Klubu 27” – grupi izuzetno talentovanih i uticajnih muzičara koji su umrli s 27 – Brian Jones, Jimmy Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison, Kurt Cobain i drugi.

Novi dokumentarac o Amy – “Back to Black” izlazi u novembru, a sadrži isečke iz posljednjih intervjua kojima se odazvala, ali i nove razgovore s njezinim bliskim saradnicima Markom Ronsonom i Salaamom Remijem.

Foto: Getty Images/Guliver

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.