Luke Black predstavlja video spot za novi singl “Olive Tree”

Multitalentovani pevač i producent Luke Black se vraća sa inovativnom obradom čuvene kineske pesme “Olive Tree”!

Kineska autorka Sanpao je napisala mističnu pesmu, koja je kasnije prevedena na mandarinski i adaptirana u muzičku izvedbu umetnice Chyi Yu. Trideset osam godina nakon nastanka originalne verzije, Luke Black je rešio da je pretvori u dvojezičnu simfoniju.

Spot je režirao mladi reditelj Kosta Đuraković koji je takođe odgovoran i za spot za “Louder Than A Drum”, novi singl Marije Žeželj. Za kostime je bila zadužena dizajnerka Nevena Ivanović koja stoji iza brenda NEO Design. Moderna verzija “Olive Tree” izgleda nadasve mistično, sa kadrovima koji izgledaju kolosalno i zagonetno. Prateći narativ pesme, Luke se suočava sa putnikom koga sreće na naizgled beskrajnoj preriji. Vizuelna adaptacija ove numere je u potpunosti usklađena sa atmosferom koju stihovi nose.

– Olive Tree je moja obrada kineske pesme na englesko-srpskom jeziku. Inspirisana je kineskom turnejom ali i tradicijom kojoj sam posvedočio dok sam tamo boravio. Osećaj dobrodošlice i pripadnosti upalio je lampicu u mojoj glavi da po prvi put osetim povezanost inspiracije i srpskog jezika i samim tim sam hteo da tu ideju i ispoštujem – kaže Luke Black.

– Koren drveta masline seže duboko, do samog jezgra, i grane mu rastu u pravcu sunca. Maslina simboliše mir, balans i samoću, a drvo maslina spaja dve različite sfere, dobru i zlu. Pokret kamere ovu poetiku i simboliše. Drvo ka kom hodaju spaja te dve sfere, a žene predstavljaju svojevrsne suđaje koje Luki pomažu – Kosta Đuraković, režiser.

Producenti Venza i Emika su bili zaduženi za određene elemente melodijskog identiteta pesme, a Luke je skrojio obradu koja je u kohezivnom odnosu sa njegovim prepoznatljivim umetničkim identitetom.

Luke Black je “Olive Tree” premijerno izveo u Ljubljani u oktobru 2017. godine, a nakon toga i na Belgrade Fashion Weeku u okviru eksplozivnog nastupa tokom revije kreatorke Ivane Pilje. Sledeći nastup ga čeka u Beogradu 22. decembra u okviru festivala Future Park.

Foto: Vasso Vujović za Universal Music Serbia

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.