Luke Black se vratio fantastičnom obradom kineskog klasika “Olive Tree”

Nakon uspešnih singlova “Demons” i “Walpurgis Night”, srpski pevač, tekstopisac i producent, Luke Black se vratio novim singlom “Olive Tree” u kom napokon peva i na srpskom jeziku! Inspirisan turnejom po Kini 2016. godine, snimio je obradu istoimenog kineskog klasika iz 1979. jer ga je privukla fascinantna priča koja se iza te pesme nalazi. “Olive Tree” govori o malom magarcu, na koga je autor teksta, Sanmao, naišao dok je bio u Španiji. Pesma je nakon toga prevedena na mandarinski, i napravljena je adaptacija, koju je izvela tajvanska umetnica Chyi Yu. Magarac je bio zapostavljen, a melanholično remek delo začeto 38 godina kasnije – mladi Luke Black je pesmi udahnuo futuristički pop zvuk.

U saradnji sa umetnicima kao što su Venza (na čijoj numeri “Seek & Hide” je Luke pevao), koji je radio dodatnu produkciju pesme i Emika, koja je radila finalni miks i master, Luke Black je stvorio obradu, koja je u potpunosti jedinstvena, i komplementarna njegovoj umetničkoj ličnosti. Ova obrada sadrži delove na engleskom i, po prvi put u njegovoj karijeri, deo na srpskom! Koristi sumorna osećanja i pretvara ih u moćnu simfoniju, koja je istovremeno slavljenička i melanholična. Odluka da se snimi i srpski deo pesme je bila krajnje očekivan, i trud se isplatio. Luke je iskoristio melodičnost srpskog jezika, i još jednom pokazao svoj talenat.

Preuzmi, slušaj i dodaj singl na svoje plejliste!

“Olive Tree” je premijerno izveden uživo u Ljubljani, oktobra 2017. godine, i nakon toga na Beogradskoj nedelji mode prošlog meseca. Prethodne godine, Luke Black je imao niz rasprodatih nastupa u Kini , tačnije u Pekingu, Šangaju i Gvangžou. Nastupio je i u poznatom berlinskom klubu Berghain, na reviji modne dizajnerke Ivane Pilje.

Foto: Vaso Vujović/Universal Music Serbia

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.