Mile Kekin: Tinejdžeri, istražujte, grešite i dajte drugima šansu da pogreše

Frontmen grupe Hladno pivo, Mile Kekin, ovih je dana u Beogradu promovisao svoju pesmu “Reno 4” i solo album na kome vredno radi, a mi smo iskoristili priliku da pričamo sa njim o novim projektima, ali i da ga nateramo da se priseti teen dana.

Ono što prvo moramo da vas pitamo, jer znamo da tinejdžeri gotive Hladno pivo, šta znači vaš izlet u solo vode. Da li je to kraj benda ili fanovi nema potrebe da brinu?

– Nije nikako kraj. Ove godine će izaći kompilacija najvećih hitova, a sledeće godine krećemo s turnejom povodom trideset godina benda, a 18.avgusta se vidimo i na Beerfestu. Mislim da je to dovoljno znakova života.

Da li ste dugo razmišljali o samostalnom album i odakle ta ideja?

– Kad je izašao zadnji Album Piva, Dani zatvorenih vrata, znali smo svi da sad trebamo malo stati i odmoriti, jer do sad nismo nikad stali u karijeri. Dogovorili smo da ćemo malo zaustaviti proizvodnju, a ja sam tu godinu pauze odlučio iskoristiti za solo album i to drugi. Prvi je izašao pre 16 godina.

Kako će se zvati album?

– Verovatno – Kuća na brdu. Pitate se zašto baš tako. Pa veći deo radnje odosiće se na vreme koje sam proveo živeći sam u toj istoj kući.

A kada možemo da ga očekujemo?

– Kako sad stvari stoje biće za godinu dana kad završi turneja Hladnog piva.

Imali smo prilike da pre par dana vidimo i prvi spot za pesmu “Reno 4”, o čemu govori ova numera.

– Govori o mom prvom autu, o prvoj godini studija kad smo s upoznali moja prva ozbiljna cura i ja, spominjem i prvi album Hladnog piva koji sam tad snimao između predavanja. Sve što sam u njoj otpevao je istinito pa je i spot sniman na autentičnim lokacijama. To je kad malo razmislim zapravo jedna muzička autobiografija.

Da li ste u mladosti vozili legendarni Reno 4?

– Da i vozio. i ljubio. i vozačku gubio!

Sećate li se neke letnje ludosti iz teen dana?

– Bilo ih je puno, za moje roditelje i previše. Jednom sam klincu bacio kolac pod bicikl jer nas je gađao kamenjem pa sam s ocem završio u policiji. Posle tog sam se malo smirio.

Imate li neki savet za današnje klince?

– Znam da meni ko klincu životni saveti starijih baš nisu puno značili pa verujem da se tu nije ništa puno promenilo. Neka istražuju, neka greše i daju drugim šansu da pogreše. I da se čuvaju! Nije baš neki savet, ali se nisam mogo setiti ni jedne pametnije latinske izreke.

Autor: Ivana Grabrović

Foto: Antonio Ahel/ATAIMAGES

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.