Osam stvari koje niste znali o Tomu Hollandu

Tom Holland je rođen u Londonu, 1. juna 1996. godine. Kao mali je pokazao interesovanje za ples i gimnastiku te ga je majka upisala u plesnu školu. Tokom nastupa na festivalu igre u Ričmondu 2006. godine, Tomov talenat je zapao za oko koreografu mjuzikla “Bili Eliot”, koji je potom pitao Hollanda da li bi želeo da glumi u pozorištu. Osam audicija i gotovo dve godine treniranja docnije, Tom je dobio glavnu ulogu u jednom od najpoznatijih mjuzikla na svetu.

Tokom 2012. godine, Holland je dobio priliku da svoje glumačke talente pokaže i na velikom platnu i to u filmu “Nemoguće” pored Naomi Wattson i Ewana McGregora. Usledili su filmovi “Kako živim sada” iz 2013. godine i “U srcu mora” iz 2015. godine, gde je glumio sa budućim Marvel kolegom  Chrisom Hemsworthom.

Iste godine, u junu, Marvel je najavio da je Tom Holland novi Piter Parker/Spajdermen i da će imati malu ulogu u predstojećem spektaklu iz Marvelovog filmskog univerzuma – “Kapetan Amerika: Građanski rat” iz 2016. godine. U 2017. godini publika je imala prilike da gleda ovog talentovanog glumca u avanturističkoj drami “Izgubljeni grad Z” sa Charlijem Hunnamom i u predstojećem Marvelovom naslovu “Spajdermen: Povratak kući” koji stiže u bioskope širom Srbije u sredu 5. jula.

Tom Holland je još kao mali želeo da bude Spajdermen. Sa svega pet godina je trčao po sobi odeven u improvizovani kostim. Da bi ga smirila majka ga je upisala u plesnu školu.
Kada je objavljeno da čelnici Marvel studija traže novog Spajdermena, Tom nije mogao da dočeka da se prijavi na audiciju. Iako nije mislio da će dobiti ulogu, samo je želeo da upozna ljude koji su stvorili njegovog omiljenog superheroja.

Pre no što je dobio ulogu Pitera Parkera/Spajdermena, Holland je morao da prođe odabirni proces koji se sastojao od osam audicija koje su trajale gotovo pet meseci!
Tom nije znao da li je dobio ulogu dok nije video objavu na zvaničnom instagram profuilu studija Marvel. Dva dana kasnije, bio je u avionu na putu za Atlantu gde se snimao “Kapetan Amerika: Građanski rat”.

Kada je prvi put probao kostim Spajdermena, Holland je bio razočaran. Odelo je bilo preveliko i nije mu dobro stajalo.

-Izgledao sam kao neki tužni, matori, oronuli Spajdermen“ rekao je glumac u jednom TV gostovanju. Međutim, ispostavilo se da je u pitanju odelo koje je trebalo da nosi njegov kaskader, koji je bio malo krupnije građe!

Kada jednom obuče kostim Spajdermena, Tomu je bilo gotovo nemoguće da ga svuče sam. Takođe mu je bilo zabranjeno da izlazi iz kamp prikolice u kojoj je bio smešten tokom snimanja na lokaciji. Ali jednog dana glumac je rešio da umakne obezbeđenju i prošeta se po komšiluku. Da ne bi baš privukao pažnju, Tom je preko kostim obukao duksericu. On i njegov drugar su se išunjali na ulicu i otišli u lokalnu kafeteriju. Dok su stajali na pešačkom prelazu, glumcu je prišao jedan od prolaznika i pohvalio mu Spajdermen pantalone.

Dok je još uvek bio u srednjoj školi, Holland je bio pozvan na žurku. Misleći da je u pitanju maskenbal, Tom se obukao u Spajdermena. Međutim, u pitanju je bilo regularno veče. Umesto da ode kući da se presvuče, budući superheroj je čitavo veče proveo u kostimu glumeći da je na tajnom zadatku.

Da bi iskusio kako izgleda srednja škola u Americi iz prve ruke, producenti Marvel filmova su upisali Hollanda u jednu školu u Bronksu, koju je Tom pohađao puna tri dana. Doduše pod lažnim imenom. Na pitanje svojih kolega iz razreda ko je i šta radi u njihovoj školi odgovorio im je da je on Spajdermen i da je na zadatku. Niko mu nije poverovao!

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.