Ove serije i filmovi u julu stižu na HBO kanale!

PREMIJERE NOVIH SERIJA I NOVIH SEZONA SERIJA:

PENI DREDFUL: GRAD ANĐELA (Penny Dreadful: City Of Angels)

Premijera 3. jula u 21.00h na HBO-u

Petkom nova epizoda u 21.00h na HBO-u

Sve epizode dostupne na HBO GO-u

Glume: Natali Dormer, Danijel Zovato, Nejtan Lejn, Rori Kinear, Džesika Garza

Duhovni potomak originalne „Peni Dredful“ priče smeštene u London tokom viktorijanskog doba, „Peni Dredful: Grad anđela“ počinje 1938. u Los Anđelesu, u vreme duboko prožeto društvenim i političkim tenzijama. Kada gnusno ubistvo šokira ceo grad, detektiv Tijago Vega (Danijel Zovato) i njegov partner Luis Mišener (Nejtan Lejn) upetljaju se u priču koja odražava bogatu istoriju Los Anđelesa: od građenja prvih autoputeva i ukorenjene tradicije meksičko-američkih predanja, do opasne špijunaže Trećeg rajha i procvata radio evangelizma. Ubrzo Tijago i njegova porodica počinju da se bore sa moćnim silama koje prete da ih razore.

KVIZ (Quiz)

Premijera sve tri epizode 11. jula u 20.00h na HBO-u

Sve tri epizode dolaze u HBO GO ponudu 11. jula

Glume: Metju Makfaden, Šon Kliford, Majkl Šin, Mark Bonar, Helen Mekrori

Trodelna dramska serija „Kviz“ je zasnovana na neobičnoj i senzacionalnoj istinitoj priči o tome kako su Čarls i Dajana Ingram osmislili besramnu prevaru u kvizu „Želite li da postanete milioner?“. 9. septembra, 2001. godine, major Ingram, njegova supruga Dajana i njihov saučesnik, Tekven Vitok, koji je sedeo u publici, optuženi su da su na prevaru osvojili milion funti u najpopularnijem kvizu na svetu. Bračnom paru je suđeno za zaveru koja je izvedena tako što su kašljanjem tokom snimanja davali signale za tačne odgovore na pitanja koje je majoru postavljao voditelj Kris Tarant.

SOBA 104 IV (Room 104 IV)

Premijera 25. jula na HBO GO-u

Subotom nova epizoda dolazi u HBO GO ponudu

Serija „Soba 104“ braće Džeja i Marka Duplasa je polusatna antologijska serija kanala HBO, koja nam omogućava da zavirimo u sobu prosečnog američkog korporativnog motela, istražujući priče likova koji svake noći prolaze kroz njega. Prihvatajući ideju da banalno može da bude najzanimljivije mesto na svetu ako na trenutak zastanete i dobro pogledate, svaka od 12 epizoda pripoveda drugačiju priču, dok soba ostaje ista, a zvukovi, likovi pa čak i vremenski periodi se menjaju. Pronicljiva, šaljiva i prepuna obrta i iznenađenja, svaka epizoda ove serije predstavlja svojevrsni mini-film, nudeći novo otkriće iz nedelje u nedelju i priče o običnim ljudima koji žude za bliskošću i smislom u jednoj sobi.

UBITI IV III (Killing Eve III)

Premijera 12. jula u 21.45h na HBO 3

Nedeljom nova epizoda u 21.45h na HBO 3

Sve sezone dostupne na HBO GO-u

Glume: Sandra Ou, Džodi Komer, Fiona Šo, Kim Bodnija, Oven Mekdonel

Zasnovana na romanima Luka Dženingsa, serija „Ubiti Iv“ se usredsređuje na Vilanel (Džodi Komer), psihopatskog ubicu, i Iv (Sandra Ou), ženu zaduženu da je uhvati. Iv je dokona radnica bezbednosne službe, veoma britkog uma, koju kancelarijski posao ne ispunjava do kraja i ne ostvaruje njene snove o špijuniranju. Vilanel je elegantna žena talentovana za ubijanje, koja koristi prednosti svog nasilnog posla. Dve izuzetno inteligentne žene, podjednako opsednute jedna drugom, sukobljavaju se u epskoj igri mačke i miša.

LAŽOV II (Liar II)

Premijera 29. jula u 21.00h na HBO 3

Sredom nova epizoda u 21.00h na HBO 3

Sve sezone dostupne na HBO GO-u

Glume: Džoana Frogat, Joan Grifid, Ketrin Keli, Hauard Čarls, Ejmi Natal

Prva sezona serije pratila je Loru Nilson, nastavnicu čiji se prvi sastanak s hirurgom Endruom Erlamom završio dvama potpuno različitim shvatanjima iste noći. Lora se budi verujući da je silovana, ali Endru – čiji sin ide u Lorinu školu – uporno tvrdi da je seks bio dobrovoljan. Nastavnica se suočava s bujicom nevernika, sumnji i preispitivanja njene uračunljivosti pre nego što nađe način da dokaže da je Endru njen silovatelj. Druga sezona se nastavlja tri nedelje nakon izdavanja naloga za hapšenje Endrua Erlama zbog seksualnog maltretiranja 19 žena. Kad je Endruovo telo pronađeno u močvarama Kenta, detektivka Renton i Rori Maksvel dobijaju zadatak da otkriju tragove iz njegove prošlosti i povežu događaje koji su se desili tokom tri ključne nedelje pre njegovog ubistva.

ČETIRI BLOKA I-III (4 Blocks I-III)

Sve tri sezone dolaze u HBO GO ponudu 1. jula

Glume: Kida Kodr Ramadan, Frederik Lau, Vejsel Gelin, Almila Baračik, Marjam Zari

Četiri bloka“ je priča o drugarstvu i porodici, izdaji i krivici u arapskom klanu iz centra Berlina (Nojkeln). Glavni lik je Ali „Toni“ Hamadi koji je obećao ženi da će ostaviti svoju kriminalnu prošlost iza sebe i da će otići iz „kraja“, svoja Četiri bloka. Međutim, kada tokom racije uhapse njegovog zeta, Toni oseća potrebu da još jednom istupi kao vođa klana. On ne želi da preda kontrolu svom nepredvidivom bratu Abasu koji želi da zauzme mesto na čelu porodice. Kada se pojavi Tonijev stari prijatelj, Vins, Toni oseti da može da mu veruje i prija mu njegovo prisustvo. Njegov san o životu bez kriminala opet izgleda dostižno. Međutim, Toni će tek shvatiti da, kada jednom uđeš u svet kriminala, više nema nazad.

RAMI I-II (Ramy I-II)

Obe sezone dolaze u HBO GO ponudu 22. jula

Glume: Rami Jusef, Muhamed Amer, Hijam Abas, Amr Vaked, Lait Nakli

Rami Hasan (Rami Jusef) je Egipćanin rođen u Americi koji prolazi koz duhovno putovanje u svom politički podeljenom kvartu Nju Džersija. Serija „Rami“ posmatra stvari iz drugačije perspektive dok istražuje izazove glavnog lika koji je rastrzan između muslimanske zajednice koja život vidi kao moralni test i milenijumske generacije koja misli da život nema posledica.

NOVE EPIZODE HIT SERIJA:

PERI MEJSON (Perry Mason)

Ponedeljkom nova epizoda u 20.00h na HBO-u

Ponedeljkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Metju Ris, Džon Litgou, Tatjana Maslani, Džulijet Rajlens, Kris Čalk, Šej Vingam

Los Anđeles, 1931. Dok se ostatak zemlje bori sa Velikom depresijom, ovaj grad cveta! Nafta! Olimpijske igre! Zvučni filmovi! Uspon evangelizma! I jedna otmica deteta koja je krenula naopako. Zasnovana na likovima pisca Erla Stenlija Gardnera, ova dramska serija prati početke Gardnerovog junaka Perija Mejsona, najlegendarnijeg američkog advokata odbrane. Kada slučaj decenije dospe na njegov sto, Mejsonova neumorna potraga za istinom razotkriće jedan korumpirani grad i, možda, put ka iskupljenju za njega samog. U seriji “Peri Mejson” glume Metju Ris, Džon Litgou, Tatjana Maslani, Džulijet Rajlens, Kris Čalk i Šej Vingam.

VELIKA (The Great)

Utorkom nova epizoda u 20.00h na HBO-u

Sve epizode dostupne na HBO GO-u

Glume: El Fening, Nikolas Holt, Fibi Foks, Adam Gadli, Gvilim Li

Od scenariste nominovanog za Oskara („Miljenica“), Tonija Maknamare, dolazi ovaj višežanrovski, antiistorijski osvrt na Rusiju iz 18. veka. Satirična drama, „Velika“, prati uspon Katarine Velike (El Fening), od marginalne ličnosti do carice koja je najduže vladala u istoriji Rusije. Prva sezona je zabavna i anahronistička dramatizacija priče o mladoj romantičnoj devojci koja dolazi u Rusiju zbog ugovorenog braka sa kapricioznim carem Petrom. Očekujući ljubav i vedrinu, ona pronalazi opasan, siromašan i zaostali svet koji odlučuje da promeni. Potrebno je samo da ubije muža, pobedi crkvu, ućutka vojsku i pridobije dvor. Ovo je jedna veoma savremena priča o prošlosti koja obuhvata mnoge njene životne uloge – ljubavnicu, učiteljicu, vladarku, prijateljicu i borca.

MOGU DA TE UNIŠTIM (I May Destroy You)

Utorkom nova epizoda u 21.00h na HBO-u

Utorkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Mikejla Koel, Veruče Opija, Papa Esijedu, Aml Amin, Adam Džejms

Mikejla Koel je scenaristkinja i glavna glumica serije “Mogu da te uništim”, iskrene i provokativne drame koja istražuje temu seksualnog pristanka u savremenom životu. Radnja serije smeštena je u London, grad prepun različitih užitaka, a priča prati Arabelu (Koel), bezbrižnu i samouverenu stanovnicu Londona koja ima sjajne prijtelje, novog dečka koga je upoznala na odmoru u Italiji i perspektivnu spisateljsku karijeru. Nakon što doživi seksualni napad u noćnom klubu, njen život se drastično menja i Arabela je primorana da preispita svaki segment svog života: karijeru, prijatelje, pa čak i porodicu. Dok Arabela pokušava da se suoči sa onim što joj se dogodilo, ona kreće na putovanje samootkrića. Često bolno, a ponekad i smešno, ovo putovanje će je odvesti do nekih iznenađujućih mesta – i kontroverznih zaključaka.

MILIJARDE V (Billions V)

Ponedeljkom nova epizoda u 21.00h na HBO-u

Sve sezone dostupne na HBO GO-u

Glume: Pol Džijamati, Dejmijan Luis, Megi Sif, Dejvid Kostabil, Kondola Rašad

Dobitnici Emija i Zlatnog globusa, Pol Džijamati i Dejmijan Luis, glume u ovoj zamršenoj drami o ulozi politike u svetu njujorških visokih finansija. Putevi promućurnog i prepredenog državnog tužioca, Čaka Roudsa (Džijamati), i izvanrednog i ambicioznog magnata hedž fondova, Bobija Eksa Ekselroda (Luis), uskoro će se ukrstiti, a svaki od njih koristi svu svoju pamet, moć i uticaj da nadmudri onog drugog. U ovoj provokativnoj seriji, ulozi se mere milijardama.

PATROLA PROKLETIH II (Doom Patrol II)

Petkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Dijana Gerero, Ejpril Bolbi, Džojvan Vejd, Met Bomer, Brendan Frejzer

Patrola prokletih“ je adaptacija najomiljenijeg tima heroja DC komiksa: Robotmen, Negativni, Elastična žena i Luda Džejn, predvođeni savremenim ludim naučnikom Najlsom Kolderom čiji nadimak je Šef. Svi članovi Patrole prokletih su preživeli strašne nesreće nakon kojih su dobili supermoći, ali su takođe osakaćeni ili unakaženi. Istraumirani i odbačeni, pronašli su smisao uz pomoć Šefa, udruživši se da bi istraživali najčudnije fenomene na svetu. Nakon misterioznog nestanka Šefa, ovi nevoljni heroji se nađu u neočekivanoj situaciji. Njih u akciju pozove Kiborg, na misiju koju ne mogu da odbiju. „Patrola prokletih“ je grupa za podršku, ali i tim superhoja, nakaza sa supermoćima, koji se bore za svet koji ne želi da ih prihvati.

OVDE SMO (We’re Here)

Subotom nova epizoda u 12.00h na HBO 3

Sve epizode dostupne na HBO GO-u

Glume: Koldvel Tidikju, Dejvid Hagard, Di-Džej Pirs

Šestodelna serija bez scenarija, „Ovde smo“, prikazuje meštane malih gradova na obuci za učešće u jednovečernjem nastupu dreg kraljica. U svakoj epizodi, poznate dreg kraljice, Bob „Dreg Kvin“, Jurika O’Hara i Šangela Lakifa Vodli inspirisaće i obučavati svoje „dreg-ćerke“ da izađu u javnost na jedno veče, bez zadrške, i pokažu svoje pravo lice.

LOŠE BANKE II (Bad Banks II)

Subotom nova epizoda u 19.00h na HBO 3

Obe sezone dostupne na HBO GO-u

Glume: Paula Bir, Dezire Nosbuk, Bari Acma, Albreht Šuh, Maj Dong Kiju

Prošlo je šest meseci otkako je finasijski svet umalo doživeo krah usled krize. Stroži uslovi i regulative ekstremno otežavaju posao za treću najveću banku na svetu – Dojče global invest. Cilj Kristel Leblank da napreduje u odboru direktora Globala, na mesto šefice investicija, svakog dana izgleda sve dalje. Čak ni za investicionu bankarku, Janu Likam, stvari ne idu po planu. Njoj i njenom timu, koji radi za Leblankovu, vezane su ruke. Međutim, Jana se ubrzo nađe u povoljnoj poziciji, kada je Leblankova pošalje u Berlin na novi zadatak. Ali Jana ima tajni plan – jer ona ipak prezire svoju šeficu.

MAJANSKI BAJKERI II (Mayans M.C. II)

Sredom nova epizoda u 21.45h na HBO 3

Cela I i II sezona dostupne su na HBO GO-u

Glume: JD Pardo, Klejton Kardenas, Sara Bolger, Majkl Irbi, Karla Barata

Majanski bajkeri“ je sledeće poglavlje sage o „Sinovima anarhije“. U svetu posle Džeksa Telera, Ezikil „Ez“ Rejes izlazi iz zatvora i postaje član motorističkog kluba „Majanski bajkeri“ na granici između Kalifornije i Meksika. Ez, nadareni sin ponosne latino porodice i nekada perspektivni mladić, shvata da njegovu potragu za američkim snom uništava pogranično nasilje. Dok gradi novi identitet u svom malom gradu, Ezova želja za osvetom odvešće ga na životni put kojim nije želeo da krene, ali koji nije mogao da izbegne.

ŠTA RADIMO U SENCI II (What We Do In The Shadows II)

Četvrtkom nova epizoda u 22.00h na HBO 3

Obe sezone dostupne na HBO GO-u

Glume: Kejvan Novak, Met Beri, Natasija Dimitriju, Harvi Giljen, Mark Prokš

Šta radimo u senci” je serija snimana u dokumentarističkom stilu o svakodnevnom (odnosno noćnom) životu troje vampira koji “žive” zajedno stotinama godina na Staten Ajlandu. Samoproglašeni vođa grupe je “Nandor Neumorni”, veliki ratnik i osvajač iz Otomanskog carstva. Tu je i britanski vampir “Lazlo” – prevrtljiv ali sofisticiran i, njegovim rečima, “galantan”. A tu je i Nađa – zavodnica, koketa, vampirska Boni za Lazlovog Klajda. Nakon neočekivane posete njihovog mračnog gospodara i vođe, “Barona Afanasa”, vampirima je skrenuta pažnja na pravi razlog njihovog dolaska na Staten Ajland pre više od sto godina – apsolutna dominacija Novim svetom. Ali, koji je najbolji način za postizanje dotične dominacije?

ZVEZDANA DEVOJKA (Stargirl)

Utorkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Brek Basinger, Ivet Monril, Anđelika Vošington, Kameron Gelman, Trej Romano

Od scenariste i tvorca stripa, Džefa Džounsa, nova serija iz DC univerzuma, „Zvezdana devojka“, prati srednjoškolku Kortni Vitmor (Brek Basinger) koja se seli u Blu Veli, u Nebraski, nakon što se njena majka preuda za Peta Dugana (Luk Vilson). Kortni ubrzo inspiriše grupu mladih heroja da zaustave zlikovce iz prošlosti. Ova akciona dramska serija o superherojima predstavlja adaptaciju stripa „Zvezdana devojka“ iz 1999. godine i priče o prvom timu superheroja, Ligi pravde Amerike. Inspiracija za „Zvezdanu devojku“ bila je Džounsova pokojna sestra koja je poginula u avionskoj nesreći.

DEJV (Dave)

Petkom nova epizoda u 22.00h na HBO 3

Sve epizode dostupne su na HBO GO-u

Glume: Dejv Berd, Tejlor Misijak, Kristin Ko, Džina Heht

Polusatna komedija zasnovana na životu repera i komičara, Dejva Berda, poznatijeg po svom umetničkom imenu Lil Diki. Serija se usredsređuje na neurotičnog mladića iz predgrađa koji je ubeđen da mu je suđeno da bude jedan od najboljih repera svih vremena. Sad mora da ubedi svoje najbliže prijatelje, jer bi uz njihovu pomoć mogao da ubedi i ceo svet.

SIRENA III (Siren III)

Nedeljom nova epizoda u 21.00h na HBO 3

Sve sezone dostupne na HBO GO-u

Glume: Aleks Rou, Elin Pauel, Fola Evans-Akingbola, Ian Verdun, Rena Oven

Serija „Sirena“ vodi nas u Bristol Kouv, obalski gradić poznat po legendi da je nekad bio dom sirena. Kad dolazak tajanstvene devojke potvrdi da je to istina, sukob između čoveka i mora dobija vrlo zlokoban obrt dok se te grabljivice vraćaju da povrate svoje pravo na okean. Aleks Rou tumači lik Bena, bistrog pomorskog biologa kog privlači Rin, tajanstvena i čudna nova devojka sa dubokim mračnim tajnama, a koju igra Elin Pauel. Fola Evans-Akingbola glumi Medi, Benovu koleginicu, i izuzetno je sumnjičava prema Rin. Ijan Verdan glumi Zandera, ribara u potrazi za istinom, a Rina Oven je Helen, ekscentrična meštanka koja o sirenama zna više nego što želi da pokaže.

ROZVEL: NOVI MEKSIKO II (Roswell: New Mexico II)

Sredom nova epizoda u 21.00h na HBO 3

Obe sezone dostupne na HBO GO-u

Glume: Dženin Mejson, Nejtan Parsons, Majkl Vlamis, Lili Kouls, Tajler Blekbern

Razdražljiva sestra Ortečo bez dlake na jeziku ponovo se vraća u Rozvel posle deset godina. Saznaće da je ceo život posluživala intergalaktičke vanzemaljce milkšejkovima. Na kraju prve sezone, Maks Evans je svojim vanzemaljskim moćima oživeo Rozu deceniju nakon njenog ubistva, ne shvatajući da je uzgred žrtvovao svoj život. U drugoj sezoni, Liz oplakuje svoju izgubljenu ljubav i traži utehu u nauci, ovozemaljskoj i vanzemaljskoj, a Roza traži od Kajla da joj pomogne da nađe svoje mesto na nepoznatoj teritoriji 2019. godine. U svojoj tuzi, Izobel istražuje potencijalno opasne metode samoodbrane, a Majkl se vraća starim, lošim navikama, ugrožavajući odnos s Marijom i Aleksom. Naši heroji moraju da se dogovore sa Džesijem Manesom da bi dobili informacije o prijatelju koji je izgleda nestao bez traga. Očigledna vanzemaljska otmica baca svetlo na nove tajne grada.

MARATONI SERIJA

UBITI IV (Killing Eve)

Maraton cele I sezone 4. jula od 20.00h na HBO 3

Maraton cele II sezone 11. jula od 20.00h na HBO 3

Sve sezone dostupne su na HBO GO-u

Glume: Sandra Ou, Džodi Komer, Fiona Šo, Kim Bodnija, Oven Mekdonel

Zasnovana na romanima Luka Dženingsa, serija „Ubiti Iv“ se usredsređuje na Vilanel (Džodi Komer), psihopatskog ubicu, i Iv (Sandra Ou), ženu zaduženu da je uhvati. Iv je dokona radnica bezbednosne službe, veoma britkog uma, koju kancelarijski posao ne ispunjava do kraja i ne ostvaruje njene snove o špijuniranju. Vilanel je elegantna žena talentovana za ubijanje, koja koristi prednosti svog nasilnog posla. Dve izuzetno inteligentne žene, podjednako opsednute jedna drugom, sukobljavaju se u epskoj igri mačke i miša.

ZNAM DA JE OVO ISTINA (I Know This Much Is True)

Maraton cele sezone 25. jula od 20.00h na HBO 3

Sve epizode dostupne su na HBO GO-u

Glume: Mark Rafalo, Melisa Leo, Rouzi O’Donel, Arči Pandžabi, Imodžen Puts

Zasnovana prema besteleru Volija Lema iz 1998, u adaptaciji i režiji Dereka Sijanfransa, serija „Znam da je ovo istina“ je šestodelna dramska serija u kojoj Mark Rafalo tumači likove jednojajčanih blizanaca, Dominika i Tomasa Berdsija u porodičnoj sagi koja prati njihove paralelne živote i neverovatnu priču o izdaji, žrtvi i oproštaju, smeštenu u Ameriku 20. veka. Serija prati Dominika i Tomasa u različitim periodima njihovog života, počevši od sadašnjeg, kad oba brata ulaze u srednje doba, i vraća se na njihovo odrastanje kroz Dominikovo sećanje.

PREMIJERE BLOKBASTERA I HIT FILMOVA

Zašto je Elsa rođena sa čarobnim moćima? Kakva istina o prošlosti čeka Elsu kada krene na putovanje kroz nepoznatu začaranu šumu i mračna mora daleko od Arenedela? Odgovori je dozivaju, ali takođe predstavljaju opasnost za njeno kraljevstvo. Zajedno sa Anom, Kristofom, Olafom i Svenom, ona će se suočiti sa opasnim ali čudesnim putovanjem. U „Zaleđenom kraljevstvu“, Elsa se plašila da su njene moći prejake za svet. U „Zaleđenom kraljevstvu 2“ (Frozen II), ona se nada da su dovoljno jake.

Premijera: 5. jula* u 20.00h na HBO-u

Dostupno na HBO GO-u od 5. jula

*Pre premijere „Zaleđenog kraljevstva 2“ će tokom celog dana na HBO kanalu u okviru Dizni dana biti emitovano 8 popularnih Dizni crtaća: „U mojoj glavi“, „Herkul“, „Potraga za Nemom“, „Priča o igračkama 4“, „Lepotica i zver“, „Kralj lavova“, „Knjiga o džungli“ i „Zaleđeno kraljevstvo“.

Gledaćemo maestralnu ulogu Breda Pita u naučno-fantastičnom trileru „Ad Astra“ (Ad Astra) čija radnja se odvija u svemiru. Kada misteriozan i kataklizmični događaj ugrozi Zemlju, astronaut Roj Mekbrajd (Pi) odlazi na opasnu misiju po surovom Sunčevom sistemu da razotkrije istinu o nestalom ocu (Tomi Li Džouns) i njegovoj neuspeloj ekspediciji koja sada, trideset godina kasnije, predstavlja opasnost za univerzum.

Premijera: 12. jula u 20.00h na HBO-u

Dostupno na HBO GO-u od 12. jula

Nakon globalnog uspeha filmova „Godzila“ i „Kong: Ostrvo lobanja“, stiže „Godzila: Kralj čudovišta“ (Godzilla: King Of The Monsters), epska akciona avantura u kojoj se Godzila suočava sa nekim od najpopularnijih čudovišta u istoriji popularne kulture. Nova priča prati herojske poduhvate kripto-zoološke agencije Monarh i njenih članova koji se bore protiv niza kolosalnih čudovišta, uključujući moćnu Godzilu koja se sukobljava sa Motrom, Rodanom i svojim krvnim neprijateljem, troglavim kraljem Gidorom. Kada se ove drevne, navodno mitske, supervrste ponovo probude, počeće da se bore za nadmoć, dovodeći celo čovečanstvo u opasnost.

Premijera: 19. jula u 20.00h na HBO-u

Dostupno na HBO GO-u od 19. jula

Dobitnici Oskara, Met Dejmon i Kristijan Bejl, glume u filmu „Le Man ’66: Slavna 24 sata“ (Ford v Ferrari) zasnovanom na istinitoj priči o američkom vizionarskom konstruktoru automobila, Kerolu Šelbiju (Dejmon), i neustrašivom vozaču britanskog porekla, Kenu Majlsu (Bejl), koji su se zajedno borili protiv korporativnog pritiska, zakona fizike i ličnih demona da bi konstruisali revolucionarni trkački automobil za kompaniju Ford i nadjačali nepobedive trkačke automobile Enca Ferarija na trci „24 sata Le Mana“ u Francuskoj 1966. godine.

Premijera: 26. jula u 20.00h na HBO-u

Dostupno na HBO GO-u od 26. jula

Avanturistička komedija „Ideš? Idem!“ prati regionalne YouTube zvezde koje kreću na putovanje od Zagreba, kroz Srbiju i Bugarsku, sve do Istanbula, da prebole bivše ljubavi, pronađu nove i učestvuju u gejming takmičenju. U nameri da preboli raskid sa svojim dečkom Franom, Veronika odluči da ode na njihov isplanirani put u Istanbul iz inata. Njena prijateljica Kaja joj se pridruži u toj avanturi, a Kajin drug iz detinjstva, Vid, će ih voziti od Zagreba do Istanbula. Vid krade dedin stari kombi i kreće na životnu avanturu, putovanje kroz Srbiju i Bugarsku, sve do Turske, sa Kajom i Veronikom. Usput im se neočekivano pridružuju poznati srpski gejmer Baka Prase i njegov prijatelj Toni. Baka Prase ugleda šansu da dođe do Istanbula i konačno izazove svog starog virtuelnog neprijatelja, gejmera Merta Efea iz Turske, na revanš, budući da se Mert Efe već neko vreme ne pojavljuje na mreži.

Premijera: 16. jula u 20.00h na HBO-u

Dostupno na HBO GO-u od 1. jula

PREMIJERE DOKUMENTARACA

NATALI VUD: ZAOSTAVŠTINA (Natalie Wood: What Remains Behind)

Premijera 9. jula u 21.30h na HBO-u

Dostupno odmah na HBO GO-u

Natali Vud: Zaostavština“ istražuje život i karijeru glumice Natali Vud iz jedinstvene perspektive njene ćerke, Nataše Gregson Vagner, i drugih ljudi koji su je najbolje poznavali. Film prikazuje kućne snimke koji ranije nisu emitovani, fotografije, pisma i predmete, kao i intimne razgovore sa njenim prijateljima, porodicom, glumcima i kolegama; takođe istražuje njene lične i profesionalne pobede koje je zasenila njena tragična smrt u 43. godini.

NESTAĆU U MRAKU (I’ll Be Gone In The Dark)

Premijera 16. jula u 23.30h na HBO-u

Četvrtkom nova epizoda u 23.30h na HBO-u

Ponedeljkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Nova dokumentarna HBO serija, zasnovana na bestseleru Mišel Meknamare “Nestaću u mraku: Opsesivna potraga jedne žene za Ubicom iz Zlatne države”. Novinarka Meknamara je bila odlučna u pronalaženju nasilnog psihopate koga je nazvala “Ubica iz Zlatne države”, a koji je terorisao Kaliforniju kasnih 1970-ih i ranih 1980-ih, izvršivši pedeset seksualnih napada i deset ubistava. Zatim je nestao na duže od tri decenije, uspevajući da se sakrije od policijskih snaga i najboljih detektiva u toj oblasti. U utorak, 24. aprila, 2018. godine, kancelarija šerifa u Sakramentu uhapsila je bivšeg policajca, Džozefa Džejmsa Dianđela, u njegovoj kući u predgrađu. Policija ga je identifikovala kao ozloglašenog ubicu pomoću DNK dokaza i optužila ga za brojne zločine.

Svi filmovi, serije i dokumentarci će biti dostupni i putem HBO usluga videa na zahtev – HBO On Demand i HBO GO.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.