Preminuo pevač George Michael

Music Industry Awards at Grosvenor House Hotel in London 7 November; 2005; George Michael attends. © Jo Hale/Getty Images/Stringer

Pop ikona, George Michael, preminuo je na Božić u 53. godini.

Smrt britanskog pevača, muzičara i osnivača benda “Wham” potvrdio je njegov publicista za USA Today.

Sa velikom žalošću moram da vam saopštim da je naš voljeni sin, brat i prijatelj preminuo mirno u svom domu tokom Božića. Porodica bi želela da zamoli za privatnost tokom ovog teškog emotivnog perioda. Neće biti nikakvih daljih komentara“, ističe se u saopštenju.

Michael je preminuo u svojoj kući u Goringu u Engleskoj. Njegova publicistkinja Sindi Berger izjavila je da nije bio bolestan. Michaelov menadžer, Michale Lipman, naveo je da je uzrok smrti – prestanak rada srca.

Pre Lipmanovog saopštenja, engleska policija je objavila saopštenje u kojem navodi da uzrok smrti još nije utvrđen ali da nema sumnjivih okolnosti, dodajući da će se obaviti obdukcija.

Odlaskom Georgea Michaela nastavljena je bolna godina za muzičku industriju, pošto su David Bowie, Prince, Leonard Cohen, Sharon Jones među onima koji su nas napustili.

Rođen je kao Georgios Kyriacos Panayiotou u delu Londona koji se zove East Finchley 25. juna 1963. godine kao sin Grka sa Kipra i engleske plesačice.

Privlačnog izgleda i opuštenog ponašanja na sceni, Michael je formirao duo “Wham” sa svojim školskim drugom Andrewom Ridgeleyem početkom 1980-ih. Uz pomoć MTV-a, bend je ubrzo postao popularan preko Atlantika – u SAD – a Majkl je kao pevač grupe obično bio u centru pažnje.

Započeo je solo karijeru malo pre nego što se “Wham” raspao, objavljivanjem mega-hita “Careless Whisper” i tako načinio laganu tranziciju. Kritičari su pesme “Wham” smatrali “zaraznim” ali bez dubine, i davali su mnogo više ocene njegovom radu kao soliste.

Ostaće upamćen i po hitovima “Freedom”, “Careless Whisper, “Last Christmas”, kao i po fantastičnim nastupima kada je pevao u duetima sa Arethom Franklin i Eltonom Johnom, sa kojim je 1991. godine izveo pesmu “Don’t Let The Sun Go Down On Me“.

Bio je aktivan u mnogim humanitarnim organizacijama i pomogao prikupljanju sredstava za borbu protiv side, pomoć deci sa ulica i podršku pravima homoseksualaca.

Izvor: MTV
Foto: Getty Images

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.