PREMINULA CARRIE FISHER: Svet je napustila “princeza Leia”

Slavna glumica Carrie Fisher preminula je danas u Los Anđelesu,  saopštio je predstavnik za medije njene ćerke Billie Lourd.

Sa velikom tugom saopštavamo da je Billie Lourd potvrdila da je njena voljena majka Carrie Fisher preminula jutros u 8:55h“, navodi se u saopštenju. “Ceo svet ju je voleo i veoma će nam nedostajati.

Fisher je bila najpoznatija po ulozi u filmskom serijalu “Star Wars“. Ona je bila čuvena princeza Leia u prvim snimljenim SW filmovima.

Glumica je u petak veče, tokom leta iz Londona ka Los Anđelesu, doživela srčani udar. Tom prilikom jedan od putnika, lekar po zanimanju, uspešno je izvršio reanimaciju, a ona je po sletanju prebačena u bolnicu. Zdravlje joj se poboljšalo tokom vikenda, ali stabilno stanje nije dugo trajalo.

Carrie je bila jedno od omiljenih lica naučno-fantastičnih filmova zahvaljujući ulozi princeze Leie koju je igrala u filmu “Star Wars Episode IV: A New Hope” Georgea Lucasa, kao i kasnijim nastavcima.

To je bila njena tek druga veća uloga, s obzirom na to da je ranije igrala u filmu “Shampoo” sa Warrenom Beattyjem. Ova romantična komedija premijerno je prikazana 1975. godine.

Rođena je 21. oktobra 1956. godine, kao ćerka zvezde filma “Singin’ in the Rain” Debbie Reynolds i njenog tadašnjeg supruga Eddieja Fishera.

Carrie se pojavila i u novom SW filmu koji nam je stigao pred sam kraj prošle godine, a proteklih meseci po Evropi je promovisala svoju novu knjigu “The Princess Diarist“.

Izvor: MTV
Foto: Getty Images

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.