Prvi intervju sa nemaskiranim A.D.

Nakon 7 godina misterije, tajni, laži i šokantnih momenata, seriji “Pretty Little Liars” došao je kraj, ali diskusije o finalnoj epizodi se, po svemu sudeći, neće skoro završiti, s obzirom da se konačno zna ko je A.D. – Alex Drake.

Iz tog razloga, Elle magazin aseo je sa glumicom Troian Bellisario, kako bi otkrila ponešto o glumljenju dva karaktera u PLL, velikom otkriću, kao i životu nakon serije.

Kako je Troian saznala da je Spencerina bliznakinja ustvari Uber A?
– Marlene mi je otkrila tu ideju još početkom snimanja 5. sezone, ali nije bila sigurna hoće li joj dozvoliti da je realizuje. U svakom slučaju, nije mi bilo dozvoljeno da ikome kažem za to, skoro do samog kraja snimanja.

Zašto baš ona?
– Prvobitno je planirano da se serija završi nakon pete sezone, kada je otkriveno da je Charlotte ustvari A. Međutim, krajem 4. sezone, čelnici studija pozvali su Marlene i upitali je da li bismo želeli da nastavimo sa snimanjem sve do kraja 7. sezone. Zbog toga, Marlene je morala da kreira potpuno novi, A.D. svet.

Odakle ideja da Alex bude A.D.
– Sve se uvek vraćalo nazad na Radley, a upravo ti delovi Spencerine ličnosti su naveli Marlene da pomisli kako je ona ustvari imala bliznakinju.

Kakvo je bilo iskustvo glumiti Alex a ne otkrivriti previše informacija?
– Nije bilo jednostavno pronaći granicu između čuvanja tajne i suptilnog otkrivanja određenih znakova publici. Jedna od prvih scena u kojoj se pojavila Alex bila je ona kada su Toby i ‘Spencer’ razmenili oproštajni poljubac. Pokušavali smo da shvatimo kako da je obučemo da bi ličila na Spencer, kako da govori i kako da se ponaša pred Tobyjem.

Kako je glumačka ekipa reagovala kada su saznali ko je A.D?
– Početkom 7. sezone Hannah je bila zarobljena, a Spencer se pojavila u njenom ‘snu’. Kada smo Ashley i ja završile snimanje te scene, ona me je pogledala i rekla: ‘Čekaj, jesi li ti to glumila drugu osobu? Osećam se toliko izdano!’

Da li je bilo teško menjati akcent?
-Menjanje ličnosti i akcenata bilo je iscrpljujuće. Kada se snimanje završilo, sećam se da sam pogledala u nekoga i izgovorila: ‘Šta se to upravo dogodilo?’

Koja je glavna razlika između Spencer i Alex?
-Spencer razmišlja glavom, a Alex guzom, kako ja volim da kažem.

Kako se  kreirala Alexina ličnost?
-Najpre je trebalo da sa Marlene osmislim njenu pozadinu, a onda i da započnem časove dijalekta kako bih pronašla ritam Alexine ličnosti. Zatim, pokušavala sam da shvatim koliko bi trebalo da bude dobra u imitranju Spencer, s obzirom da je to uslovljeno ne samo posmatranjem Spencer, već i Alexinom mišljenju o njoj.

Kako će fanovi reagovati?
-Zaista se nadam da će uspeti da shvate sve što se dogodilo, a posebno razlog koji je Alex doveo u Rosewood.

Foto: Getty Images

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.