RAG’N’BONE MAN sutra na Exitu!!!

Rag’n’Bone Man dolazi na Exit, gde će 9.jula uživo otpevati pesmu koja ga je proslavila preko noći, “Human”. Iza pomenutog hita i uspešnog istoimenog albuma stoji priča o upornom i talentovanom mladiću započeta nekih 17 godina pre, u istočnom Saseksu, odakle je inače.

Talentovani Britanac je sve što ne biste očekivali na prvi pogled. Krupan i visok, bradat i tetoviran, umesto očekivane filozofije “Ljubavi i mržnje”, ovaj nežni div nudi “soul, blues& funk”. Odrastao na blues pločama svojih roditelja, svom bardovskom vokalu i iskrenim stihovima, dodao je elemente savremenog hip hopa i drum’n’base.

Rory Graham, kako mu je pravo ime, je već sa 15 godina počeo da nastupa u lokalnim pabovima kao MC, koristeći kao muzičku podlogu drum’n’bass zvuk. Nakon dve godine, na nagovor svog oca, krenuo je da uči pevanje. Kasnije se preselio u Brajton, gde se sreo i sarađivao sa mnogim, pre svega hip hop, izvođačima koji su mu pomogli da pokrene muzičku karijeru. Na početku, bio je podrška na nastupima Pharaoh Monch i KRS-One. Od 2011 počeo je da snima i objavljuje prvu muziku. 2013 upoznao je producenta – Mark Crew- koji je producirao album grupe Bastille. Uz njegovu pomoć Rory 2014. objavljuje EP “Wolves”( Best Laid Plans Records), a 2015. drugi EP “Disfigured” koji mu donosi i prvu rotaciju na BBC radio programu, sa singlom “Bitter End”.

Nakon neverovatnog uspeha singla “Human”, koji je dostigao mesto #1 servisa iTunes u čak 33 zemlje, šira javnost otkrila je ovog muzičara na pravi način. Prema podacima servisa Shazam, “Human” je ukupno emitovan do sada oko 200 miliona puta, a najveći fanovi ove pesme su takve legende poput Chaka Khan, De La Soul kao i Elton John, koji je redovno pušta u okviru svoje emisije na radiju Beats 1.

U međuvremenu, singl “Human” dobio je i remiks koji su uradili Rudimental, a Rag’n’Bone Man krenuo je na svoju veliku turneju svetu, koja je trenutno u punom zamahu.

Rag’n’Bone Man je osvojio BRIT nagradu koju dodeljuje muzička kritika, a ona mu je uručena tokom zvanične objave BRIT nominacija, na događaju na kome je i nastupio.

Nakon pesme “Human”, usledili su singlovi, “Skin” i “Hard Came The Rain” , svi sa aktuelnog albuma Human, koji je u prodaji od 10.februara ( Best Laid Plans / Columbia Records/Menart).

U okviru evropskog dela turneje, Rag’n’Bone Man će nastupiti 9.jula u Novom Sadu, i time zvanično zatvoriti ovogodišnji Exit festival.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.