Robert Patinson zapalio platno

Kriminalistička drama “Pravo vreme”, koja će “zapaliti” domaće bioskope od 18. januara, je još jedno originalno ostvarenje rediteljskog dua braće Sadfie.

Smešten u njujorški Kvins i vremenski sažet u nešto više od 24 sata, film braće Safdie prati dvojicu braće Nika, mentalno zaostalog momka i Konija, sitnog kriminalca koji se jedini brine o bratu. Nakon što Nik završi u zatvoru zbog neuspele pljačke banke, Koni kreće u uvrnutu pustolovinu kroz gradsko podzemlje, kako bi svog brata spasio iz zatvora. Jedne noći pune adrenalina, Koni upada u nasilnu situaciju i biva uvučen u zločin, pokušavajući da se izbori sa vremenom da bi spasio bratov i svoj život, koji vise o koncu.

Film je prvi put prikazan na Kanskom festivalu gde je prošao jako zapaženo – prikazan je u konkurenciji za Zlatnu palmu, nagrađen nagradom za najbolji soundtrack, a pored toga je pokupio simpatije kritičara širom sveta.

The New York Times je film “Pravo vreme” proglasio pravim filmskim užitkom, Variety naglašava njegovu dinamičnu akciju koja gledaoce drži prikovane za sedište, Indiwire hvali originalnu priču i intenzivnu neizvesnost koju niko od modernih reditelja ne zna tako dobro da ukomponuje sa crnom komedijom kao braća Safdie, dok Time Out i Detroit News ulogu Roberta Patinsona ocenjuju kao jednu od najimpresivnijih u prošloj godini.

U glavnoj ulozi je Robert Patison za koga je uloga Konija posebno napisana, jer je on lično kontaktirao reditelje i pokazao interesovanje za saradnju sa njima upravo nakon što je pogledao njihov film iz 2014. godine Heaven Knows What.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.