S.A.R.S. imaju diplomu, a i spot da to dokažu

Jedan od vodećih regionalnih bendova S.A.R.S. objavio je novi video i to za pesmu “Diploma” koja se ranije našla na njihovom aktuelnom izdanju “Poslednji album”. Spot je režirao Ivan Stojiljković.

– Za realizaciju ovog spota bio je zadužen Ivan Stojiljković, sa kojim smo već imali priliku da radimo na spotu za pesmu “To rade”. Očekivanja su bila velika i Ivan ih je i te kakako opravdao. Sama pesma ima jasnu poruku, a spot na brutalan način prikazuje koliko je čovek u stanju da ćuti i trpi – izjavio je ovom prilikom frontmen benda S.A.R.S. Žarko Kovačević.

– Ideja za spot je nastala kao osvrt na to šta danas mladi predstavljaju na ovom područiju. Ako nas ne podvode roditelji, nameštaju preko svojih veza nekom za pod lakat, ako nas ne prodaju gazde i traže od nas da se smeškamo dok nam čupaju kosu sa glave i gaze po žuljevima, ako nas ne teraju da budemo deo legalnog reketa i čuvamo nekim jadnicima šaka jada od kojih žive onda postajemo estrada, pervertidi, postajemo zavisnici, postajemo crvi bez mozga. A kada je tako onda nam ništa drugo ne preostaje nego da sačekamo da naše vreme prođe – izjavio je reditelj Ivan Stojiljković i dodao – Ova pesma, a i spot su namenjeni svim budućim mladim generacijama kao jedan dokument vremena u kome smo mi, njihovi stričevi, očevi, tetke, majke… bili mladi i bedni. Dokument, jer svakako nije pokret niti revolucija – već imamo dovoljno mozga da shvatimo da ovde, na žalost, ne možemo da se promenimo.

Kao gost na pesmi pojavljuje se i frontmen benda Pera Defformero, Goran Biševac Biške, a pesmu “Diploma”, kao i izdanje “Poslednji album” možete preslušati na sledećem linku:
https://lampshademedia.lnk.to/poslednjialbum

Diskografiju benda S.A.R.S. možete preslušati na sledećem linku: https://goo.gl/UfVoM8

Foto: Antonio Ahel/ATA Images

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.