Sestre HAIM vam predstavljau drugi album “Something To Tell You”

HAIM predstavljaju dugo očekivano drugo studijsko izdanje “Something To Tell You”, na kom su se našli singlovi “Want You Back” i “Right Now”.

Iako smo na drugi album sestara HAIM čekali pune četiri godine, za ovo postoji i dobro objašnjenje koje je dala Este Haim – kako ona kaže, uzrok ovolike pauze nije ni promocija prethodnog albuma, niti perfekcionizam u studiju nego jednostavno činjenica da one pišu i produciraju svoje pesme samostalno.

Kalifornijske sestre ostaju majstori ritma i uspevaju da kreiraju pop-rock melodije pune žudnje, izdaje i slomljenih srca. Iako jednostavni, tekstovi pesama su veoma moćni i potpuno direktni – zvuče gotovo kao poslednje reči koje biste čuli na kraju teškog razgovora u kom je izgovorena istina. – ovo su samo neke od pohvala koje je portal Pitchfork imao za novi album benda HAIM.

Ako vam se učini da je produkcija ovog albuma možda manje nostalgična i okrenuta prošlosti, pesme i dalje zvuče prilično retro. Čini se gotovo kao da uprkos tome što su pesme nove i što su sestre sada daleko poznatije, one žele da svet zna da je suština ovog benda ostala ista.

Početkom maja HAIM su objavile “Want You Back” – prvi zvanični singl sa dugo očekivanog izdanja “Something To Tell You”. Singl je naišao na odlične komentare publike i medija, a Pitchfork je pesmu nagradio Best New Track titulom.

Izdanje možete pronaći u svom PlayMPE playeru!

Album “Something To Tell You” je u Srbiji dostupan preko servisa Deezer i Google Play.

Foto: Universal Music Srbija

 

1 Comment

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.