SOS: Ima 16 godina, a nisam imala dečka

Ćao HEJ! časopisu ,moj omiljeni. Treba mi pomoć a znam da ćeš mi sigurno pomoći. Ovako znam da je glupo što ovo pišem, verovatno ćeš mi napisati “to dolazi samo od sebe” ali ne znam .Imam 16 godine i dve moje najbolje drugarice imaju dečka ,ali ne samo one nego i svi ostali iz moga društva su imali nekad devojku ili dečka, ali ja ne mogu da nađem nijednog. Čak se nikad nisam ni poljubila! Malo se osećam usamljeno, ne znam kako da vam to objasnim. Volela bih da imam nekog pored sebe i da ja osetim draž tog prvog poljupca.Počinjem da se plašim,čak sam postala iskompleksirana mislim da sam ružna i da je zbog toga nisam do sad imala dečka.

SAVET: Mi ne mislimo da to dolazi samo od sebe, ali mislimo da se to dešava u vreme kada je osoba zaista spremna za to prvo ljubavno iskustvo te vrste. Dakle, mi smatramo da su tvoje drugarice očigledno imale zaista potrebu za tim, mada je neka od njih možda i potpala pod pritisak vršnjaka i pronašla dečka samo da se ne razlikovala od ostalih. To, padanje pod pritisak vršnjaka nikada nije dobro i za prvu vezu je zaista bitno biti spreman. Biti spreman u tom slučaju znači zaista osećati potrebu za nečim višem od pukog simpatisanja. Dakle, onda kada se javi fizička potreba da poljubiš nekog, da sa njim deliš nešto više od pogleda i osmeha, e onda si spremna za vezu. Ako toga nema, onda je više reč o pritisku vršnjaka a ti njihov ritam ne moraš da pratiš.
Ipak, ukoliko smatraš da si ti spremna za vezu, onda možeš da pokušaš to svojoj simpatiji da staviš do znanja flertovanjem, pa ako je i on zainteresovan, ko zna. možda se iz toga izrodi i tvoja prva veza.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.