SOS: Ne volim oca i osećam veliku netrpeljivost prema njemu

Hej, osećam veliku netrpeljivost, da se tako izrazim, prema ocu, jednostavno ima dosta razloga za tako nešto i ja njega ne gledam kao neku bitnu osobu, ne volim ga zaista i napor mi je živeti s njim. Više ne znam kako da se nosim s tim, imate li neki savet? Inače je razgovor s njim nemoguć, takav je čovek, ništa se ne bi postiglo, a majka se pomirila s tim kao i moja braća, hvala unapred Hej! 💋

SAVET: Žao nam je što prolaziš kroz to i što si u takvoj situaciji! Ukoliko ti deluje da ne postoji ništa što ti sama možeš da uradiš, popričaj sa mamom i braćom da pokušate zajedno da dođete do nekog rešenja, naravno taj razgovor pokreni kada si sama sa njima. Iako osećaš da su oni možda na neki način odustali od svega i pomirili se sa celom situacijom, možda možeš ti da ih ohrabriš i motivišeš da zajedno nešto preduzmete. Popričaj sa njima, zatraži pomoć. Mama je ta na kojoj je najveći deo odgovornosti da nešto preduzme, ali sigurno je da njoj nimalo nije lako, kao i da joj je potrebna pomoć i podrška tebe i tvoje braće. Objasni joj kako se osećaš i reci joj to što si i nama rekla, kako ti je naporno da se nosiš sa svim tim. Možda mama može da popriča sa njim i da pokuša da nešto promeni. U svakom slučaju, dok dugoročno ne rešite problem, potrudi se da ne obraćaš mnogo pažnje na stvari koje on govori, pokušaj da se skloniš kad god je to moguće kako ne bi provodila vreme s njim i kako bi se manje nervirala oko svega, ako imaš svoju sobu skloni se tamo i radi nešto drugo što će ti skrenuti misli sa toga. U zavisnosti od toga koliko si bliska sa mamom i braćom, zatraži od njih podršku kad god ti je potrebno da pričaš sa njima. Sigurno imaš i neku drugaricu kojoj možeš da se poveriš kako bi sebi bar malo olakšala, pa možeš I to da probaš. Ukoliko isprva ništa ne uspe, nemoj da odustaješ od pokušaja da motivišeš ostatak porodice da razmišljate u pravcu nekog rešenja. Želimo ti sreću!

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Getty Images/Guliver

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.