Spremni za Mando Diao? U petak stižu u Beograd!

Švedska indi rok grupa MANDO DIAO prvi put u Beogradu nastupa ovog petka, 7.decembra u 20h u Hali sportova “Ranko Žeravica”. Veče će otvoriti beogradski bendovi Dingospo Dali i Herz.

Bend koji je osvojio domaću publiku hitovima kakvi su “Dance With Somebody”, “Gloria” i “Black Saturday” za samo dva dana nastupiće u Beogradu.

“Energija. Dosta vatre. Sve je u strasti.” izjavili su svojevremeno Mando Diao i time možda najbolje opisali šta donose u Halu sportova – to je bend čiji zvuk i energija ne mogu da vas ne pokrenu!

Mando Diao su počeli da stvaraju 1999. godine i za 19 godina postojanja snimili su osam studijskih albuma. Već prvo izdanje “Bring ‘Em In” sa početka dvehiljaditih ih je probilo na sceni zemlje iz koje potiču a čija je muzička reputacija bez premca, ali svaki sledeći album značajno im je povećavao popularnost na internacionalnoj sceni. Njihov stil uobličen u garažni rok/pop/indi zvuk  i fantastična energija na živim nastupima bili su vrlo brzo prepoznati. Veliku popularnost na ovim prostorima stekli su nakon izlaska albuma “Give Me Fire!” 2009. godine i hitova uz koje nije mogao da se zamisli dobar provod – “Dance With Somebody” i “Gloria”. Njihov nastup na Exit festivalu naredne godine ostavio je jak utisak na fanove u Srbiji, mnogi su se složili da je Mando Diao jedan od najboljih bendova savremene rok scene.

Značajne promene u zvuku ali i u toku karijere za Mando Diao, napravio je album “Aelita“ koji ih je od alternativnog roka odveo ka sint popu i nju vejv zvuku. Iako je izdanje koje je iznedrilo planetarni hit “Black Saturday” delimično podelilo njihovu publiku, bendu je ovaj hrabri iskorak doneo još veću popularnost. Prošle godine izbacili su album “Good Times” koji je napravio odličan balans između te dve “struje” koje su vodile ovaj bend, između njihovog originalnog, starog zvuka i onog kojem su stremili poslednjih nekoliko godina. U okviru promocije ovog izdanja, Mando Diao će prvi put nastupiti i u Beogradu.

Gosti na koncertu u Hali sportova “Ranko Žeravica” biće najpre beogradski alternativni bend Dingospo Dali a nakon njih na binu će i groove-pop grupa Herz.

Ljubitelji kvalitetne rok svirke imaće mogućnost da se odlično provedu uz Mando Diao na koncertu 7. decembra. Uz Dingospo Dali i Herz, ovo veče u Hali sportova će gotovo sigurno biti puno dobre energije i provoda!

Ulaznice su u prodaji na svim prodajnim mestima Eventima kao i online na www.eventim.rs .

Organizatori koncerta: Hala sportova i Charm Music Serbia

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.