Šta predstavljaju maske članova Hollywood Undead

Ostalo je još nedelju dana do otvaranja koncertne sezone na bazenima ’’11 april’’, kada će 25.juna po prvi put u Srbiji nastupiti najaktuelniji rep metal sastav Hollywood Undead.

Većina fanova nam se javila sa molbom da pojasnimo najupečatljiviji deo imidža holivudske petorke – čuvene maske.

Kada nastupaju, rade intervjue i snimaju muzičke spotove, članovi sastava Hollywood Undead najčešće nose maske preko lica.

Razlog ovome na treba tražiti u skrivanju identiteta već želji da se bude zanimljiv, neobičan. J-Dog je u intervjuu rekao da nastupaju sa maskama jer “njihova muzika nema pandan, zbog čega bi onda izgledali kao svi ostali?”

Svaki član grupe ima poseban dizajn maske. Maske se takođe dorađuju za svako novo studijsko izdanje. Članovi koji im pomažu na turnejama ne nose maske.

Najčešće nose maske čije je otvor za usta izrezan jer kada nastupaju uživo lakše mogu da se čuju. Nakon 3-4 odsvirane pesme, skidaju maske i nastavljaju da sviraju bez njih.

Hollywood Undead su izjavili da njihove maske pravi Jerry Constantine, majstor za scensku šminku i specijalne efekte na osnovu dizajna od samih članova grupe. Svaka maska sledi obrazac, što se najbolje primećuje kod maski člana po imenu Da Kurlzz.

Maske se stalno menjanju od albuma do albuma. Svaki član je imao po 3 maske za poslednji album V sa potpuno drugačijom kolor šemom.

Charlie Scene
Glavni gitarista Charlie na početku nije imao para za masku pa je nosio Del Taco kesu sa prorezima na očima i naočarima za sunce. Nije mu se naročito dopadala jer se nije osećao komforno s njom pa ju je kasnije zamenio.

Da Kurlzz
Bubnjar Da Kurlzz je 2006 nosio belu masku sa crno ofarbanim usnama. Pre toga je imao belu masku koja je prekrivala samo deo glave oko očiju.

Deuce
Basista Deuce je 2006 nosio sivu masku sa plavim linijama poput suza koje mu teku iz očiju i ružičastom maramom na ustima. Rekao je da su to njegove omiljene boje.

Funny Man
Pevač Funny Man je 2006 imao crnu mrežastu masku preko koje obično nosi naočari za sunce.

J-Dog
Maska klavijaturiste J-Dog je 2006 je u osnovi bila bela sa krvlju koja mu teče iz očiju na novčanicu od jednog dolara koja mu je prekrivala usta. Na masci su takođe bili predstavljeni i mali leptiri.

Johnny 3 Tears
Pevač Johnny 3 Tears je najpre 2006 nosio belu masku sa velikim, simetričnim crnim flekama koje mu idu iz očiju. Ove mrlje su oticale ka krajevima maske. Usta su mu bila prekrivena običnom sivom maramom. Kasnije ju je promenio u zlatnu boju. Zadržao je crne fleke ali one više niu bile simetrične i sada su tekle pravo ka ustima. Usta su mu prekrivena sa dve lepljive trake na kojima je upozorenje “Time Again” u crvenoj boji.

Shady Jeff
Pevač Shady Jeff nosi crveno-crnu maramu i naočare za sunce.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.