Tamara Krcunović: Rad na filmu Ferdinand je bio jako zabavan

Priča o Ferdinandu, ogromnom biku koji više voli da miriše cveće nego da se bori, osvojila je srca ljudi širom sveta još od kada je prvi put ispričana 1936. godine u knjizi “Priča o Ferdinandu”, autora Munro Lifa. Topla i šarmantna pripovetka o tome kako izgled može da prevari (ili, zašto ne bi trebalo da sudite biku po njegovom izgledu) imala je za cilj da pošalje poruku o ljubavi i prihvatanju, i zbog toga je opstala decenijama. Ove praznične sezone, možete da uživate u dugometražnoj ekranizaciji knjige,, koja je stigla u domaće bioskope pretpremijerno 14. decembra.
Film je bio dobar razlog da razgovaramo sa šarmantonom Tamaron Krcunović koja je pozajmila glas jednoj od junakinja filma.

Pozajmljuješ glas preslatkoj Lupe? Možeš li nam reći nešto o njoj, njenom odnosu sa Ferinandom?

Lupe je jako duhovita i jako mi je drago što sam imala priliku da joj pozajmim glas u našoj verziji filma. Na snimanju je isto bilo jako zanimljivo i konstatno smo se zabavljali, jer proces sinhornizacije i jeste takav – veseo i sa puno smeha. Lik Lupe ima jednu izraženu karakteristiku, a to je ambicioznost, ali kroz niz događaja tu ambiciju pobedi prijateljstvo i ljubav.

Da li voliš da gledaš animirane filmove?

Obožavam, zato sam se jako i obradovala kada su me pozvali da budem deo ekipe sinhornizacije za Ferdinanda.

Koji ti je omiljeni lik iz crtanih (animiranih) filmova i zašto?

Omiljeni lik mi je Snupi, jer osim toga što je bio popularan dok sam bila tinejdžerka, sviđalo mi se to što je to priča o nekome ko ima distancu u odnosu na svet. To je priča o nekome ko odspava i dobro razmisli pre nego što donese odluku, što mislim da je jako dobra osobina u životu.

Koji animirane filmove bi preporučila nama i našim čitaocima da pogledamo i zašto?

Pored Ferdinanda, preporučila bih film Ratatuj, zato što govori o tome kada čovek ima veliku želju da se bavi nečim, ništa ne može da ga spreči da postane najbolji u onome što radi.

Priredila: Ivana Grabrović

Foto: Antonio Ahel/ATA Images i MegaCom film

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.