Vin Diesel kao neodoljivi Groot: Šta ga je privuklo “Čuvarima galaksije”?

U bioskopima trenutno imamo priliku da gledamo nastavak priče o omiljenoj grupi galaktičkih buntovnika – o “Čuvarima galaksije”.

Kao i u prvom delu jednu od glavnih uloga igra glumac Vin Diesel – neodoljivog Groota. Šta on kaže o ovim filmovima i njegovoj ulozi u istim, pročitajte u nastavku.

Šta te je privuklo “Čuvarima galaksije”?

– Našao sam se sa predsednikom Marvel studija, Kevinom Feigeom, da proćaskamo o projektu. Nekoliko nedelja kasnije, studio mi je poslao knjigu crteža i skica i u tom trenutku sam se zaljubio u Groota. Pitao sam sina, koji je u tom trenutku imao tri godine, kog lika bi tata trebao da glumi i on je pokazao na drvo. I to je bilo to.

Šta ti se najviše dopalo kod Groota?

– To što je nežni, zagonetni div. Jer je toliko drugačiji od ostalih likova u Marvelovom univerzumu. A i kao glumac mi je bilo zanimljivo da odigram kompletan spektar emocija na osnovu tri proste reči.

Da li te je iznenadio uspeh na blagajnama?

– Od početka sam znao da je Groot poseban. A kada sam upoznao reditelja, Jamesa Gunna, i preostale likove shvatio sam da je ovo nešto… drugačije.

Šta možemo očekivati od Baby Groot u “Gospodarima galaksije vol. 2”?

– Mislim da još uvek nismo videli `finalnu verziju` Groota. Mislim da je Baby Groot samo početak nečega što bi Groot mogao da postane kada evoluira do kraja. On je jedan neverovatan lik i kreacija.

Da li je Rocket više zaštitnički nastrojen?

– Jeste. Ali nije samo on, mislim da su svi. To je taj odnos Rocketa i Groota, za koji mislim da je jedan od zanimljivijih na filmu danas.

Šta je glavna pretnja ovog puta?

– Galaksija. Jer nema veće pretnje od sebe samog, a kako smo mi čuvati galaksije… Tema filma je ko je tvoj otac a ko zaslužuje da bude tvoj otac. I mislim da je to veoma zanimljiv koncept.

Da li voliš da radiš nadsinhronizaciju?

– Da, proces je drugačiji od recimo fizičke glume. Neretko je napornije jer glasom morate dočarati nešto što biste mogli mimikom ili gestom ali volim izazov.

Kako je bilo ponovo sarađivati sa Jamesom Gunnom?

– On je genije. Uvek ide korak dalje od drugih. Raditi sa njim je pravo zadovoljstvo.

Da li si pokazao klincima Baby Groota?

– Bili su na setu samnom i videli su daleko više od mene. Reditelj ih je vodio u turu po studiju i mislim da su prvi koji su videli Baby Groota, a da nisu iz ekipe.

Foto: Getty Images

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.