Izravnaj kosu prirodno, bez korišćenja pegle!

Ukoliko nemaš ravnu kosu, a želiš da je ispraviš bez korištenja pegle ili odlaska kod frizera, onda to možeš da uradiš i kod kuće ukoliko iskoristiš određene savete.

Mešavina jaja i mleka je prvo rešenje za ravnu kosu. Stavi jaje u šolju mleka i promešaj te smesu ostavi nekoliko minuta, a potom je nanesi na kosu četkom. Zamotaj kosu u peškir i tako drži 90 minuta, a onda je operi blagim šamponom. Rezultati će te siguro iznenaditi.

Aloe vera i kokosovo ulje su također dobra kombinacija. Činjenica je da aloe vera podstiče rast kose, a ako pomešaš pola šolje aloe vere s istom količinom kokosovog ulja te tu smesu naneseš na kosu i držiđ je sat vremena, izravnaćeš kosu barem privremeno. Naravno, smesu je nakon pomenutog vremenskog perioda potrebno isprati šamponom.

Jabukovo sirće je poznato po tome što omogućava prirodno čišćenje, a kada se nanese na kosu, ono uklanja prljavštinu i kosu čini ravnom i mekanom. Pomešaj tri supene kašike jabukovog sirćeta s dve šolje vode. Nakon što staviš šampon na kosu, isperi je, a onda spremljenu mešavinu iskoristi za ispiranje.

Kokosovo mleko i kukuruzni skrob takođe sjajno ispravljaju kosu. Pola šolje kokosovog mleka pomešaj s dve supene kašike kukuruznog skroba i mešavinu nanesi na kosu pomoću četke. Tako zadrži sat vremena, a potom isperi vodom i blagim šamponom.

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.