Korisni saveti za savršene nokte

Lepo uređene ruke uvek su dobrodošao modni dodatak, a doterani nokti tu igraju jako važnu ulogu. Donosimo ti nekoliko korisnih saveta za nokte kao s reklame, a sjajna je stvar ta da na njih nećeš morati potrošiti puno vremena.

Pre svega ispoliraj nokte – to je jako bitno jer se prirodna ulja i losion mogu zadržati na noktima i izazvati guljenje laka.

Ujek pripazi da je površina nokta pomno očišćena, ali nikako ne preteruj s količinama acetona jer će previše osušiti nokte.

Lak za nokte nikad nemoj držati na toplom mestu jer će promeniti strukturu.

Nemoj skidati i ponovno nanositi lak za nokte više od jednom ili dva puta tokom sedam dana jer će ti to isušiti nokte. Za uklanjanje laka najbolje je koristiti sredstvo koje ujedno vlaži nokte.

Dobro je pre nanošenja laka za nokte, naneti lak neutralne boje ili bezbojni koji služi za učvršćivanje i negu.

Nikad nemoj nanositi lak u debelim slojevima jer ne samo da će se on teže sušiti već će se i lakše guliti, a može pospešiti ‘listanje’i pucanje samoga nokta.

Još nekoliko saveta

Ako su ti prsti kratki i široki, nokte uredi da budu ovalnog oblika i malo duži. Četvrtasti nokti čine da prsti izgledaju širi. Ali oprezno: čak i ako imaš duge i tanke prste, ne preteruj s dužinom noktiju.
Ako pak imaš krupnije ruke, preporučujemo ti okrugle nokte srednje dužine. Kad je pak reč o boji lakova, na takvim rukama najbolje će izgledati oni svetliji, poput bež ili nežne ružičaste.
Tamni lakovi će izdužiti nokte, a svetli skratiti. Tamnije nijanse zahtevaju i mnogo više brige, pa ako ti se ne da često lakirati nokte, za tebe su idealne neutralne boje lakova poput bezbojnih ili u boji kože.

Foto: Getty

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.