Očisti četke za šminkanje uz pomoć sastojaka iz kuhinje!

Čišćenje četkica za šminkanje jednako je bitno kao čišćenje lica. Idealno bi bilo kada bi ih, ako ih upotrebljavaš svakodnevno, čistila dvaput nedeljno. Međutim, obaveze to vrlo često ne dozvoljavaju pa će i jedno pranje tokom sedmice puno značiti.

Verujemo kako su barem neke od vas u početku posezale za šamponom za kosu jer bi vas logika prvo na to uputila. Ipak, šampon nije dobar izbor jer može dovesti do naglog ispadanja dlačica jer oslabljuje lepak.

Ali, kako ne bi trošila hiljade dinara na profesionalna sredstva namenjena isključivo za to, posluži se kombinacijom dva sastojaka koja se sigurno nalaze i u tvojoj kuhinji.

U odnosu 4:1 pomešaj sredstvo za pranje posuđa i suncokretovo ulje. Ostala ulja su premasna i mogu začepiti pore, dok će suncokretovo samo malo omekšati dlačice na četkicama. Sredstvo za pranje posuđa temeljno će izvući svu nečistoću iz četkica, a lepak će ostati jednako jako.

Četkice prvo namoči vodom, a zatim ih umoči u smesu ulja i sredstva za pranje posuđa, protrljaj o dlan ili gumu specijaliziranu za čišćenje četkica i isperi. Četkice odloži na čist peškir kako bi se osušile.

Što se tiče pranja sunđera za šminku, koristi kompaktni sapun kako ne bi provela pola dana ispirajući penu iz njih. Jednostavno protrljaj sunđer po sapunu nekoliko puta i isperi. Ponavljaj postupak dok sunđer ne bude čist. Naš je savet da imaš sapun koji ćeš koristiti isključivo za pranje sunđera jer onaj s kojim pereš ruke na sebi može sadržati više bakterija.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.