SOS: Da li sam još nevina?

Ja sam skoro pokušala da izgubim nevinost sa dečkom, kad smo krenuli ja sam osetila baš jak bol ali nije bilo krvi i ja sam mu rekla da prestane. Sad nisam sigurna da li sam još nevina ili ne, a plašim se mnogoo da opet pokušam da spavam sa njim, šta vi mislite?

SAVET: Kao što verovatno već znaš, većinu devojaka boli prilikom prvog seksualnog odnosa, neke manje, a neke više. Kada je reč o krvarenju, to već varira, i neki devojkama se pojavi krv, drugima ne. Što se tiče toga da li si i dalje nevina, može se reći da nisi, s obzirom na to da ste pokušali da spavate i da te je zabolelo. Pre nego što pokušaš sledeći put, razmisli da li si spremna da sad da stupiš u seksualne odnose i da li ti je to ok. Ako si se prethodni put baš mnogo uplašila, to je doprinelo da te više boli jer si bila stegnuta i napeta. Važno je da osetiš da si spremna pre odnosa, da se opustiš i da veruješ dečku sa kojim spavaš. Ako se sada plašiš i osećaš da ne možeš, to je ok, i daj sebi vremena. Kad budete pokušali sledeći put, verovatno će te ponovo malo boleti, ali će bol uskoro prestati i biće ti lepo. Podsećamo te da obavezno koristiš žaštitu pri seksu! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.