SOS: Depilacija intimnog područja, nelagonosti i strah

Dragi Hej, možda će tekst biti dugačak, ali mislim da na početku treba da vam stavim do znanja koliko vi, cela ekipa koja je zadužena za časopis, toliko pomažete nama tinejdžerima i mislim da u svačije ime ovo pišem, hvala najlepše!
Da pređem na problem sada, pa ovako, ja depiliram već duži vremenski period celo intimno područje, ali bih volela da odem kod kozmetičarke kako ne bih ja morala toliko često tu da iritaram kožu, jer naravno posle tretmana kod kozmetičarke koža će duže ostati glatka i dlake će sporije rasti. To planiram za par meseci, ali se isto tako i plašim boli i ipak jeste malo nelagodno skinuti se pred nekim, a imam 17 godina. Mislim da je to stvarno okej.jer nemam 12 pa da se razmišljam kako je to rano, a ići ću i na more, bazene. Ako imate koji savet kako da ublažim strah, da li treba s nekim da idem, i da li je uopšte to pametna opcija bila bih vam zahvalna ❤

SAVET: Hvala na lepim rečima! Što se tvog pitanja tiče, ukoliko si do sad već depilirala intimno područje i nisi imala problema sa većim i dugotrajnim iritacijama, i ukoliko osećaš da si spremna da odeš kod kozmetičarke, to je ok. Dlake su u funkciji zaštite kože i generalno područja koje pokrivaju, ali mnogim ženama, pa i muškarcima smetaju (iz estetstkih i higijenski razloga) i zato se podvrgavaju depilaciji intimnog područja. Samo obrati pažnju na to kako tvoja koža reaguje na depilaciju, i u skladu s tim donosi odluke ubuduće (da li ćeš npr koristiti neko sredstvo za umirivanje iritacije i sl). Samo iskustvo jeste malo neprijatno, što zbog bola, što zbog „otkrivanja“ pred drugom osobom. Uglavnom poprilično boli, ali nije nepodnošljivo. Praktično je u smislu da je koža više glatka nego posle brijanja, i dlake sporije rastu. Većina kozmetičarki ima papirne gaćice (ili ako ne, onda ostaneš u svojim) i pomeraju samo onu stranu na kojoj trenutno depiliraju, tako da je manje neprijatno. U svakom slučaju, da bi ti bilo lakše, imaj na umu da je to njima posao, i svakodnevna rutina, i da samo rade svoj posao, ne obraćaju pažnju na to što vide. Pored toga, svesne su da je nekim devojkama to vrlo neprijatno, i zato se upuštaju u ćaskanje sa njima kako bi razbile neprijatost situacije. Ukoliko ćeš se ti bolje osećati, možeš povesti drugaricu ili nekog drugog ko će biti tu i sačekati te da završiš.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.