SOS: Drugarica se stalno ljuti na mene

Ćao, Hej! Imam problem sa drugaricom, ona se ljuti zbog svake sitnice. Prije možda mjesec dana smo se posvadjale oko izlaska u grad, a ja tada nisam mogla da idem i ona se naljutila, pa mi je slala poruke o tome kako više neće da se druži sa mnom i kako ja nemam poštovanja prema njoj. I onda sam je blokirala i onda možda minut posle mi je komentarisala sliku i napisala da se ja loše ophodim prema njoj i nemam poštovanja ,a ja joj nikad ništa nisam loše uradila i ja sam taj komentar izbrisala i nekoliko dana kasnije smo se pomirile. I jedna svađa je bila juče, ona me je zvala u grad, a ja sam se dogovorila da šetam malo sa mamom i njenom drugaricom, ali tada nismo išle u grad, nego na šetaliste, ona se naljutila zbog toga, ali ja nisam znala da je ona mene čekala da idemo u šetnju, a ja sam joj rekla da ne mogu i ona mi je jutros poslala poruku “Stvarno ja ne znam šta je sa tobom”. Ja sam joj odgovorila da sam ja normalna i da nisam ja kriva što nisam išla u grad sa mamom, jer je mama htjela na šetaliste, zatim sam je blokirala da mi ne bi opet poslala nešto što bi me uvrijedilo. Tako da eto opet se naljutila na mene. Razmišljam da se više ne družim sa njom, šta vi misite? Molim vas pomozite miiii!!!!!

SAVET: Njeno ponašanje zaista nije ok i treba da razume kad ne možeš da šetaš i provodiš vreme s njom iz nekih svojih razloga koje imaš. I skroz je ružno što tu svađu prenosi na društvene mreže i što ti kao rešenje moraš da je blokiraš. Ukoliko ti je stalo do tog prijateljstva, savetujemo ti da pokušaš da popričaš sa njom i kažeš joj sve što ti smeta, i objasniš joj kako se osećaš oko svega toga, kao i da je zamoliš da prestane da se tako ponaša ukoliko želi da nastavi da se družite. Ukoliko pristane, predlažemo ti da joj daš još jednu šansu i da probate da nastavite da se družite. Ipak, ukoliko nastavi da se ponaša isto kao i do sad, skroz je ok da se distanciraš od nje ukoliko ti to više odgovara.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.