Ovo je 7 stvari koje ne smeš napraviti prvog dan škole

Prvi utisak je jako važan, pogovoto ako tek krećeš u osnovnu ili srednju školu i postoji spisak stvari koje nikako ne smeš napraviti prvog školskog dana.

Ne želiš ispasti ona devojka koja je ostala upamćena po nečemu neprimerenom i uostalom, sigurno ti je bitno da ekipa s kojom ćeš provesti iduću školsku godinu o tebi ima dobro mišljenje. Evo kako postići upravo to – donosimo spisak stvari koje svakako moraš izbegavati da se ne bi obrukala.

via GIPHY

1. Izbegavaj nošenje super trendy odeće i obuće- to ostavi za novogodišnju žurku, a za školu obuci nešto u čemu ćeš se osećati prijatno.

2. Nemoj da preskočiš doručak – koliko puta ćemo još ponoviti da je doručak najbitniji obrok tokom danu?! Kada to pišemo, to stvarno i mislimo. Najedi se jer ti sledi pojačana količina stresa s kojom moraš da imaš snage da se obračunaš.

3. Nemoj da zakasniš – ako dođeš na vreme, moći ćeš si odabrati idealno (ili barem solidno) mesto za sedenje, porazgovarati sa školskim drugovima i pripremiti za čas. Ionako verovatno želiš malo da popraviš frizuru i pogledaš da li se koji dečko prolepšao od prošle školske godine.

4. Nemoj zaboraviti da isključiš zvuk na svom mobilnom – uvek se semo ljudima kojima zazvoni mobilni u pozorištu ili bioskopu, a mislimo da nije nimalo pametno ni da osobi zazvoni moblini na predavanju.

5. Nemoj se posvađati s profesorkom ili profesorom – to ti najmanje treba prvog dan škole (da ostaneš upamćena kao neka prgava i naporna devojka iz prikrajka) – uostalom, seti se, trebaš ju/ga trpeti ostatak godine, pa zato olakšaj sebi školovanje održavanjem dobrih odnosa.

6. Nemoj zaboraviti na bonton i pravila ponašanja – poštuj starije od sebe, poštuj svoje kolege i to će ti se kad-tad vratiti. Nemoj psovati ili okretati očima (barem nemoj pred drugim ljudima).

7. Nemoj otići sa časa ranije – nema ništa toliko bitno kao škola. I kad to kažemo, stvarno to mislimo. Škola je tvoj posao, a profesorka/profesor je tvoja šefica/šef. Uostalom, mogla bi propustiti nešto stvarno bitno što bi se moglo naći u prvom testu. Tako se, između ostalog, učiš odgovornosti.

Izvor: teen385.com

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.