Kapkejks su već decenijama omiljena poslastica, kako u Americi tako i šire.
Ove preslatke ukusne i kremaste korpice idealne su za brojne proslave, ali dobro se slažu i uz kafu, čaj ili šolju mleka. Možete ih poslužiti prijateljima i verujemo da će ih svi obožavati. U nastavku saznajte kako se prave.
Kapkejk sa čokoladom
Sastojci:
Za testo
2 jaja
10 kašika šećera
1 prašak za pecivo
10 kašika ulja
10 kašika mleka
10 kašika brašna
2 kašike kakaoa
50 g istopljene čokolade
Za fil:
1 šlag krem od čokolade
100 ml mleka
2 kašike ruma
1/2 kesice želatina
50 g istopljene čokolade
Način pripreme
Testo:
1. Umitite jaja i šećer, dodajte ulje, mleko i prosejano brašno. U smesu ubacite prašak za pecivo, kakao i promešajte. Zatim, u suve sastojke ubaciti otopljenu prohlađenu čokoladu.
2. Izlijte testo u kalup za mafine koji ste prethodno premazali uljem ili ste ubacili pekarski papir ili korpice. Pecite 10 minuta na temperaturi od 220 stepeni. Čačkalicom proveravajte da li je testo gotovo, a kada na njoj ne bude ostataka, izvadite testo iz rerne.
3. Na kraju, umutite šlag od čokolade sa 100 ml hladnog mleka. U smesu dodajte i želatin, a na kraju i rastopljenu čokoladu i umutite još malo mikserom. Na testo nanesite krem, najbolje špricem za tortu, a možete i kašikom. Na vrh možete posuti cimet, čokoladne mrvice ili šarene jestive ukrase.
Prijatno!