Ulovi ljubav u online svetu…

Pred dečkom koji ti se sviđa uvek zamuckuješ ili pocrveniš kao rak? Zvuči poznato! Pokušaj da se „digitalizuješ”: ponekad je lakše osvojiti dečka na društvenim mrežema nego uživo…

Krenule su vrućine, a ti si solo? A baš želiš ovog leta da imaš slatkog dečka? Pa šta čekaš? Kreni u akciju!
Već ti je neko zapao za oko, posmatraš ga nedeljama, ali previše si stidljiva da ga pozoveš na sudar?
Iskoristi čari interneta. Ovde flert možeš započeti mnogo opuštenije I dalje od znatiželjnih pogleda ekipe iz razreda. Samo budi oprezna, u prostranstvima interneta vrebaju i brojne opasnosti. Zato flert na društvenim mrežama ograniči isključivo na osobe koje već poznaješ u stvarnom životu. OK, sad kad smo to pravilo usvojili, možeš početi da planiraš svoju letnju osvajačku akciju, i to iz udobnosti svoje sobe. Budi hrabra i kreni.

Poznaješ ga
Živite u istom kraju ili ste čak dobri prijatelji?
Čak i devojke koje svog dečka iz snova poznaju i viđaju ga svakog dana znaju da budu previše stidljive da bi se upustile u pravi razgovor s njim.
Ako si i ti u sličnoj situaciji, pokušaj online. Možda ćeš tamo biti hrabrija, nego kad jedno drugo gledate u oči. Dodaj ga na društvenim mrežama, ako kojim slučajem još nisi, i povremeno lajkuj njegove fotke. Naravno, ne preteruj s lajkovima i srcima u komentarima.
Pošalji mu poruku u inbox na Fejsu u vezi sa nekom temom koja vam je zajednička. Sad nema škole pa pitanja o zadacima ne dolaze u obzir, ali možeš ga pitati zna li postoji li u vašem kraju neki letnji sportski kamp za decu (treba ti za mlađeg brata kao…). Ako se budete redovnije dopisivali, bolje ćete se upoznati.
Kad primetiš da je zainteresovan, usputno ga pitaj da li bi voleo da se negde nađete da još malo prokomentarišete neku temu o kojoj ste razgovarali online i, ako pristane na susret – na konju si! Idealno bi bilo da se nađete i provedete neko vreme u aktivnostima koje oboje volite: odete u bioskop, na vožnju biciklom, vožnju rolera, bazen… Izbegavajte sedenje u kafiću gde postoji opasnost od neprijatne tišine.

Znaš ga samo iz viđenja
Često se zajedno vozite u busu ili šetate pse u istom parku, ali još nikada niste razgovarali?
Prvo ga moraš pronaći na društvenim mrežama. Imate zajedničke poznanike?
Znaš kako se zove bar jedan od njegovih dobrih prijatelja? Pokušaj da ga nađeš na njegovom profilu. Saznaj kako se zove pa ga potraži na Instagramu, Fejsu, Snapu…
Kad uspeš da ga nađeš na Instagramu, možeš malo pročačkati po njegovom profilu a da te odmah ne provali. Tako možeš saznati da li je solo, imate li slična interesovanja ili ste totalno različiti
A sad ovako: jesi li dovoljno hrabra? Onda prokomentariši njegovu fotku porukom poput ove: „Zabavno. Slučajno sam naletela na tvoju fotku. Zar se ti ne voziš često u busu broj 209?” Možda te primti pa ti se javi. To bi u svakom slučaju bio veoma dobar znak.
Ako vidiš da je on fan nekog youtubera, sporta ili benda, raspitaj se malo pa i ti počni da lajkuješ objave celebova koje on prati. Tako ćeš mu sigurno upasti u oko. To je super način da preko zajedničkog hobija pronađeš put do njegovog srca.

I JOŠ…
Naj saveti za sigurno i zabavno online flertovanje

! Ljudima koje uopšte ne poznaješ, tvoj profil ne bi trebalo da bude vidljiv. Ako na Instagramu imaš javnu stranicu, na njoj NIKADA nemoj napisati svoj broj mobilnog, adresu ili školu koju pohađaš.
! Pazi na lažnjake! Nažalost, puno je lažnih profila. Ponekad su u pitanju stariji muškarci ili ekipa iz škole koja želi da te nervira. Proveri slike i prijatelje povezane s tim profilom da vidiš je li u pitanju stvarna
osoba.
! Lajkuj fotke dečka koji ti se sviđa u pristojnoj meri. Ako stalno budeš bdela nad njegovim objavama, to bi moglo da počne da ga živcira ili bi mogao da pomisli da ga uhodiš.
! Na chatu uvek budi iskrena. Ako kasnije dotičnu osobu upoznaš u stvarnom životu, laži o izgledu ili tvojim interesovanjima vrlo brzo će se otkriti!
! Pregledaj svoju sliku profila. Prvi utisak je jako važan. Ako je naslici tvoja mačka, to je slatko, ali niko ne zna ko si zapravo!

priredila: Martina Vujaklija

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.