Prirodni preparati iz kuhinje pomažu u borbi protiv celulita

U borbi protiv celulita dobro će doći svaki savet, iako sve devojke znaju da je nemoguća misija ukloniti ga zauvek. Ali ženama je verovatno drago kada čuju da za borbu protiv celulita ne moraju nužno posećivati kozmetičke salone. Dobar tretman mogu obaviti i kod kuće, prirodnim preparatima iz kuhinje.

Za poslednji koji smo čuli zaslužna je jedna Nataliya Robinson, jedan od vodećih londonskih stručnjaka za kožu. Ona predlaže kombinaciju meda, sode bikarbone i malo vode. Smesa se treba umasirati u kožu jer će med i masaža podstaknuti cirkulaciju i poboljšati protok limfe.

Med je prirodni lek koji će detoksikovati i “ispeglati” kožu te tako smanjiti vidljivost celulita, tvrdi ona. Slično kao i mnoge anticelulitne kreme, ali kod njih nikada niste sigurne šta ste još stavile na svoju kožu osim prirode.

Preparat napravite u odnosu kašika meda, kašika sode bikarbone, a dodajte i malo vode da ga možete lakše razmaziti. Umasirajte malo intenzivnije, oko tri minute. Nakon toga isperite kožu kombinacijom hladne i tople vode.

I, naravno, ne zaboravite da bez vežbanja i pravilne ishrane nema efikasnih i trajnih rezultata.

Zato je ovaj savet više za one koji se nikako ne mogu rišiti tog površinskog sloja celulita uprkos zdravoj ishrani, ispijanju puno tečnosti i redovnom vežbanju.

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.