H&M Studio kolekcija za proleće/leto 2018 inspirisana gracioznošću i minimalizmom Japana

Kolekcija H&M Studio za proleće/leto 2018 predstavljena je krajem februara u prostorijama MINI studija beogradskoj modnoj publici – urednicima, novinarima, stilistima, blogerima kao i brojnim javnim ličnostima, među kojima su bili Sara Jovanović, Lea Davogić, Marija Bergam, Raša Bukvić,, Nada Macanković, Bojan Janić i drugi…

Gosti su imali priliku da premijerno pogledaju ekskluzivnu žensku kolekciju inspirisanu urbanom gracioznošću i unutrašnjim minimalizmom Japana, na kojoj je radio specijalni tim H&M dizajnera. Kolekcija će biti dostupna u H&M prodavnici u Knez Mihailovoj ulici od četvrtaka 1. marta.

Ovogodišnja kolekcija za proleće/leto predstavlja fuziju čistih silueta, sa ponekim komadom idealnim za posao. Odeća je u printovima, dominantne su žive boje, tunike se nose preko pantalona, krojevi su utilitaristički, a pleteni džemperi imaju stav. To je potpuno nov, boemski i svež minimalizam u kombinaciji sa dozom šika. Od modnih dodataka posebno se izdvajaju sandale koje se vezuju oko zgloba, sa malom potpeticom i nitnama, kao i velike, viseće minđuše od štrasa. U kolekciji dominiraju materijali poput žakarda, mešavine pamuka i svile, recikliranog poliestera, viskoze i vune, a od boja prisutne su zelena, crvena, žuta, teget, crna i bela.

“Ova kolekcija slavi energičnost žena – od osnovnih boja, preko jednostavnog kretanja tkanina i silueta do upečatljivih printova, što je definitivno afinitet urbanog okruženja. Sa druge strane, postoji i želja za prirodom, nepretencioznim načinom života. A možemo imati oboje, naravno, jer to je lepota modernog života “, kaže Pernila Vohlfart, direktorka dizajna u H&M-u.

Foto: Miralem Čaušević i Bojana Janjić

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.