Kako da izbegnete greške u samopotamnjivanju!

Samopotamnjivanje je jedna od onih beauty tehnika koje se moraju dobro uvežbati da bi izgledale dobro.

Ali, kada jednom naučite da ravnomerno nanesete preparat za samopotamnjivanje kože bez greške, tokom cele godine možete imati prelepu bronzanu boju kože.

Pogledajte koje greške se često prave i kako da ih izbegnete kako biste postale pravi profesionalac u ovoj beauty tehnici:

1. Brijete se u pogrešno vreme

Najmanje 24 sata pre nanošenja kreme ili spreja za samopotamnjivanje se možete brijati, a isto važi i za depilaciju. Ovo pravilo se mora poštovati jer kada se brijete ili depilirate, prvi sloj kože se skida što izaziva neravnomerno taman izgled kože.

2. Nisu vam hidrirane “suve tačke” na telu

U ove tačke spadaju, laktovi, kolena, ruke, zglobovi, stopala i gornji deo iznad pete. Suva koža upija mnogo više kreme ili spreja, pa uglavnom ti delovi tela izgledaju mnogo tamnije nego preostala koža koja nije toliko suva.

3. Nanosite preparat rukama

Umesto da nanosite preparat za samopotamnjivanje rukama, investirajte u aplikator ili tkaninu koja je posebno dizajnirana za pravilno nanošenje tih krema i sprejeva. Na ovaj način nećete obojiti dlanove, a preparat će svuda biti ravnomerno nanesen što samim tim dovodi do mnogo boljeg i lepšeg izgleda.

4. Ne koristite dovoljno proizvoda

Ovo je posebno važno za devojke koje žele po prvi put da upotrebe ovakve proizvode i koje se uglavnom plaše da ne preteraju sa samopotamnjivanjem. Vi nikada ne možete da preterate sa količinom proizvoda jer koža može da upije samo određenu količinu kreme ili spreja kojeg ste naneli.

5. Preskačete piling nakon samopotamnjivanja

Iako vam sad zvuči kao potpuno suluda stvar, morate priznati da je logično kada malo bolje razmislite. Zbog trenja koje se pravi zbog odeće i znoja, određeni delovi kože brže blede nego drugi. Ali, to se može sprečiti pilingom na svakih nekoliko dana koji će učiniti da vam koža izgleda ujednačeno.

6. Ne popravljate grešku odmah

Ništa nije trajno pa ne dozvolite da nastala fleka postane veliki, vidljivi problem. Kada primetite grešku, nanesite preko nje bebi ulje i ostavite ga 10 minuta. Zatim uradite blagi piling kože sa toplom i mekanom tkaninom da biste uklonili višak boje. Sada ste pripremili kožu za ponavljanje procesa.

Izvor: zenskimagazin.rs
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.