SVETSKI POZNAT KOZMETIČKI BREND STIŽE U SRBIJU: Urban Decay će voleti svi koji su zaluđeni šminkom!

Navukli ste se na Urban Decay? Uskoro ćete moći da nađete sve ono što obožavate na jednom mestu. Poznati kozmetički brend Urban Decay najavljuje svoj dolazak u Srbiju, ekskluzivno u Sephoru. U ponudi će se naći svi njihovi najnoviji proizvodi – od baršunasto nežnih senki (uključujući neke od najprodavanijih paleta) i kremastih, “opakih” karmina do proizvoda lagane teksture i sprejeva za završni izgled i fiksiranje, kako bi šminka trajala ceo dan.

Urban Decay je nastao sredinom devedestih kada su roze, crvena i bež boja zavladale kozmetičkim tržištem, a oni koji su želeli ljubičaste ili zelene nokte, morali su da koriste čudna rešenja poput markera. Suočena sa tim, Sandy Lerner (suosnivačica kompanije Cisco Systems) donela je hrabru odluku: ako velike kozmetičke industrije nisu mogle da zadovolje njen alternativni ukus kada je šminka u pitanju, zadovoljiće ga ona sama.

Igrom sudbine, njen poslovni menadžer David Soward ju je upoznao sa koleginicom vizionarkom Wende Zomnir, kreativnom poslovnom ženaom i zaljubljenikom u šminku gotovo od rođenja. Wende je takođe prepoznala nedostatke u paleti boja i rešila da napravi promene. Na popodnevnoj kafi, sklopile su pakt koji je doveo do mešanja odmetničkih boja lakova u bungalovu u mestu Laguna Beach. Sandy, David i Wende pokrenuli su Urban Decay u januaru 1996. godine s linijom od 10 karmina i 12 lakova za nokte. Inspirisani izbledelim kulisama gradskog krajolika, osmislile su nesvakidašnje nazive kao šta su Smog, Rust, Oil Slick i Acid Rain . Prvi oglas u novinama nosio je pitanje “Da li vam se povraća od roze boje?”, podstičući revoluciju u industriji šminke.

Foto: Print screen/Instagram/Urban Decay Cosmetics

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.