Iz pera hejovke Kristine Lučković: Kako preživeti početak srednje škole

Srednja škola je počela, a mi se nadamo da ste se prilagodili i stekli nove prijatelje, a ako niste mi smo tu da vam pomognemo.

Novo društvo
Teško je stupiti u kontakt sa osobama koje prvi put u životu srećete ali samo budite svoj jer ako je prijatelj pravi prihvatiće vas bez obzira na vaše mane.

Profesori
Od samog početka trudite se da ostavite dobar utisak kada su profesori u pitanju. Pažljivo slušajte na časovima i nikada nećete imati problema sa učenjem.

Učenje
Kada profesori budu predavali prve lekcije važno je da kada dođete kući odmah obnovite ili ako niste umorni naučite lekcije. Kada je u pitanju matematika, hemija ili fizika vežbajte zadatke redovno i onda ćete uvek biti spremni za predstojeći test.

Domaći zadatak
Odmah po dolasku iz škole uradite domaći jer ako ste u školi radili novo gradivo, a domaći je povezan sa njim lakše je uraditi dok se svega prisećate. Nikad ne radite domaći veče ili 2 sata pre odlaska u školu jer ćete tako izgrešiti i netačno uraditi zadatke.

Srednja škola nije toliko strašna bitno je da se trudite, redovno učite i pratite na časovima. Naravno pored dobre organizacije ostaće vam i vremena za druženje sa novim prijateljima.

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.