Kako da osvežiš sobu bez otvaranja prozora?

Zima je i dalje tu i sve ti je teže da otvaraš prozore svoje sobe i pustiš  da je hladan vazduh osveži? Ništa zato, evo nekoliko supersaveta kako da  tvoj kutak uvek bude prijatan i mirisan…

Mirisne sveće
Danas na tržištu postoji gomila osveživača: mirisne sveće, ulja,  električni osveživači… Tvoj zadatak je samo da odeš u radnju i odabereš  onaj koji ti najviše odgovara!

Mekano i mirisno
Još jedan mali trik: uzmi stari, ali čist peškir, natopi ga vodom s malo omekšivača, iscedi i stavi na radijator u svojoj sobi. Vazduh će se automatski osvežiti, a tvojim malim carstvom će zavladati čaroban miris…

Zeleno, zelenije…
Ne moraš od svoje sobe odmah da napraviš botaničku baštu, ali biljka ili dve će dobro doći u borbi protiv ustajalog vazduha. One će tvom kutku dati svežinu, a doprineće i njegovom lepšem izgledu!

Pamuk zauvek
Pobrini se da ti posteljina bude pamučna, a isto tako i ukrasni jastuci na kauču ili fotelji. Prirodni materijali “dišu” i udobniji su na dodir, dok sintetički više upijaju neprijatne mirise!

Papir u cipele
Ako cipele držiš u svojoj sobi, i one mogu da budu izvor neprijatnog mirisa, pogotovo ako ih nosiš po ceo dan. Zato, prvo ih izvetri na balkonu ili prozoru, a kad ih vratiš u sobu, natrpaj u njih novine! Papir upija vlagu, a samim tim sprečava i razvoj bakterija koje uzrokuju pojavu neprijatnih mirisa.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.