SOS: Želim da ponovo živim u Švajcarskoj

Dragi Hej!  imam jedan problem koji je tu već duže vreme. Izvini ako će moje pismo biti malo duže ali želim da ti detaljno opišem sve. Imam 13 uskoro 14 godina i živim u Srbiji. Pre 5 godina sam se doselila iz Švajcarske, gde sam i rođena i sada živim ovde. Imam par drugarica koje u ok, ali mi ipak nedostaju drugarice iz inostranstva. Pre četiri meseca se tamo odselila jedna devojčica iz odeljenja i sada mi je teško da gledam to. Nisam ljubomorna, ali ipak želim i ja da se vratim. Tamo sam imala puno drugova i drugarica i sve je bilo super, kao iz bajke dok se ova sredina ovde mnogo razlikuje. Želim da se vratim tamo, ali ne znam na koji način. Mama i tata ne razmišljaju o tome da ja odem tamo, ali mislim da je plus što mi tamo žive dve sestre i puno mi nedostaju. Pomoć?

SAVET: Preseljenja često umeju da budu teška. Sa sobom nose pomešana osećanja sreće i tuge jer, ma koliko god da nam je lepo u novoj sredini, uvek postoji bar nešto što nam nedostaje iz prethodnog mesta gde smo živeli. Možeš pričati sa roditeljima o tome kako se osećaš u vezi sa tim, ali nažalost sumnjamo da će to promeniti situaciju. Mada postoji mogućnost, ukoliko je to tvojima finansijski ok, da predložiš da za raspuste ideš tamo jer su ti tamo, između ostalog sestre. To je neki kompromis koji možeš probati da napraviš jer se to da ostvariti i to u skorije vreme.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.