Kako da se suočiš sa profesorom kome se izgleda ne dopadaš

Profesori se uglavnom trude da pomažu svojim učenicima na putu do cilja, ali uvek postoje i oni koji te konstantno prozivaju ili nikako ne žele da ti dodele dobru ocenu iako si baš učila.

Iz tog razloga, evo nekoliko saveta o tome kako da se suočiš sa njima.

Budi aktivna
Ukoliko pripremljena dođeš na čas i pritom postavljaš pitanja i uključuješ se u raspravu, profesor će imati manje motivacije da te konstantno zadirkuje.

Idi korak dalje
Pokaži profesoru da ti je zaista stalo do predmeta koji on predaje, tako što ćeš mu nakon časa prići i zatražiti bilo kakvu pomoć oko domaćeg zadatka, čak i ukoliko ti pomoć nije istinski potrebna. Profesora će najverovatnije oduševiti to što si preuzela inicijativu i što želiš da napreduješ.

Obrati mu se direktno
Ukoliko i dalje ne uspevaš u tome da koriguješ profesorov odnos prema tebi, obrati mu se u četiri oka i iznesi ono što ti smeta. Ukoliko je taj profesor zaista dobar pedagog, uvažiće tvoj feedback i radiće na tome da ispravi svoje “greške“.

Zatraži pomoć od roditelja ili direktora škole
Ukoliko se ispostavi da ništa od navedenog nije uspelo, ne ustručavaj se da se obratiš svojim roditeljima ili direktoru, kako bi objasnila i rešila problem sa kojim si se susrela.

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.