Nauči da koristiš šesto čulo!

Svako od nas ima untrašnji glas… Znaš li da ga iskorisitiš na najbolji mogući način? Ako još ne znaš, stiže pomoć – evo kako ćeš u sebi probuditi šesto čulo…

Poznaješ li onaj čudni osećaj kad jednostavno znaš da moraš nešto da uradiš? Ili da odbiješ? Ili da prihvatiš? Kao da u glavi čuješ neki glasić koji ti kaže – to je to!
To možeš da osetiš kad ugledaš zgodnog dečka ili, kad se odmah skapiraš s novom drugaricom! Istog trena, zatrepere ti leptirići u stomaku i osetiš neverovatno uzbuđenje. To se javi svaki put kad si sigurna da nešto želiš celim svojim bićem.

Ali, taj osećaj ne mora uvek da bude pozitivan: tvoje telo će ti dati do znanja i kad nešto nije u redu! Ukoliko se naježiš, osetiš žmarce u leđima, ili grčeve u stomaku – to je verovatno znak da ti sitaucija u kojoj se nalaziš, ili osoba s kojom si, ne odgovara baš najbolje. To je neka vrsta radara usađenog u tvoje telo, upozorava te na opasnosti i pomaže ti da doneseš pravu odluku.Vreme je da naučiš da veruješ intuiciji…

Kako ojačati intuiciju…
1. Veruj sebi!
Ako misliš da ne poznaješ dovoljno sebe vreme je da to promeniš! Počni da vodiš dnevnik. U njega zapisuj sva osećanja, nedoumice i strahove. Povremeno pročitaj te zabeleške, dobićeš bolju i detaljniju sliku o sebi!

3. Usredsredi se!
Ako te muči neki problem, pokušaj da saznaš šta o tome misle ljudi koji te okružuju. Dobro razmisli i svoja osećanja stavi na prvo mesto. Ne dopusti da te neko nagovori da skreneš s puta! Slušaj sebe!

2. Uzmi predah!
Dnevno odvoji samo pet minuta koje ćeš posvetiti isključivo sebi, čime ćeš uveliko pomoći razvoju svoje intuicije! Opusti se i budi obuzeta samo svojim mislima – inače ćeš uvek biti suviše zaposlena da bi uopšte saslušala šta ti govori unutašrnji glas!

4. Razmisli!
Na trenutak se ipak pozabavi svojim postupcima i posledicama joje mogu izazvati. Ali, ne razmišljaj preterano, jer što više uključiš logiku, to su manje šanse da ćeš poslušati prvi instinkt, koji je obično i najtačniji!

5. Deluj!
Kad osetiš snažan poriv da nešto uradiš, onda to i ostvari! I to brzo!

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.