Potpuno je u redu nemati najbolju drugaricu… Evo i zašto!

Čini ti se da svi oko tebe imaju nekoga posebnog, samo ti nemaš nikoga. Ok, to nije baš tačno – imaš društvo sa kojim izlaziš na sladoled svakog vikenda, ali nemaš onu jednu najbolju prijateljicu. Da li nešto nije u redu sa tobom? Ne. Pročitaj ovaj tekst da bi saznala ne samo kako je ok ako nemaš najbolju drugaricu, već i da je to potpuno normalno.

Svi su različiti
Zvuči kao kliše, ali je istina. Neke devojke imaju jednu najbližu drugaricu, neke imaju celu grupu koju smatraju najboljima, a neke devojke imaju kombinaciju ta dva. Ne postoji jedna opcija koja je “normalna” kada je prijateljstvo u pitanju tako da je najbolje da prestaneš da se upoređuješ sa drugima.

Iskusićeš više stvari
Ako uvek provodiš vreme samo sa jednom osobom, najverovatnije ćeš se držati onoga na šta ste navikle i nećeš isprobavati nove stvari. Imati prijatelje sa različitim interesovanjima znači da ćeš doći u kontak sa raznim perspektivama, interesovanjima i iskustvima sa tim ljudima i naučiti mnogo toga o životu.

Naučićeš da budeš nezavisna
Pošto nemaš tu jednu osobu koja je sa tobom svake sekunde, naučićeš kako da se sama nosiš sa nekim stvarima od rešavanja problema oko momaka do biranja haljine za matursko veče. To je super osobina kada je razviješ! Samo pazi da ne suzbijaš osećanja ako te nešto muči. Čak iako nemaš najbolju drugaricu, nađi nekoga kome možeš da veruješ i pričaj sa njim kada ti je potrebno.

Prijateljstva ne mogu na silu
Koliko god jako želela najbolju drugaricu, ne možeš lažirati ili na silu napraviti takvu vezu. Nemoj do iznemoglosti tražiti sledeću blisku drugaricu… Pusti da se to desi. Bilo kad i bilo gde može da se desi da upoznaš nekoga s kim ćeš postati najbliža prijateljica tako da se ne brini da nešto propuštaš. Za sad se skoncentriši na to da budeš za sebe najbolja što možeš.

Priredila: Milica Milovanović

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.