S.O.S: Moja BFF ima novu drugaricu

Imala sam najbolju drugaricu i super smo se družile. Ali, nedavno je postala dobra sa još jednom devojkom. Probale smo da se družimo u troje, ali nije uspelo, ne znam iz koga razloga. Njih dve su se jednostavno odvojile, počele sve više da se druže, a mene su ignorisale. Kako da popravim odnos sa BFF?

SAVET:  Zaista može da bude bolno kada shvatiš da gubiš prijatelja ili da je tvoja dobra prijateljica našla nekog novog. Ipak, pre nego što doneseš zaključak da te drugarica više ne želi, bilo bi dobro da porazgovaraš sa njome. Saznaj zbog čega su odustale od druženja u troje. Možda ti i nova drugarica jednostavno ne odgovarate jedna drugoj? Ako je tako, podseti svoju BFF da uvek možete da se družite vas dve zasebno. Nova drugarica možda ima svoje čari, ali staro drugarstvo ipak ima tradiciju i dozu poverenja koju novi prijatelj tek treba da zasluži. Pitaj drugaricu u čemu je problem i zašto se te izbegava. Ako otvoreni razgovor, ipak, ne upali, to ti je znak da definitivno treba da je pustiš. Znaš da si uradila sve što je u tvojoj moći, ali prosto ne možeš primorati nekoga na druženje sa tobom, koliko god želela. Koliko god te sve to bolelo, pokušaj da nastaviš dalje bez nje i budi otvorena za nova prijateljstva. Sprijateljićeš se s nekim ko je vredan druženja i s kim ćeš se međusobno dobro razumeti.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.