SOS: BFF i potencijalni pratilac za maturu

Ćao HEJ! časopisu! Imam jedan problem pa sam htela da ti se obratim. Završila sam sedmi razred. Do skoro sam bila sa jednim dečkom iz mog odeljenja. Svi već skoro imaju para za maturu, a on je slobodan. Pošto je moju BFF jedan dečak ispalio, ona je odlučila njega da pita da idu zajedno. Ja sam to slučajno saznala, tj. ona ne zna da ja znam. Ona meni to neće da kaže 100 posto. Šta da uradim?

SAVET: Sve zavisi od toga da li je tebi ok ili nije da ona ide s njim na maturu. Daj joj još neko vreme da odluči da li će da ti kaže, jer se ona verovatno toga plaši i ima tremu da ti kaže da se ti ne bi naljutila. Pored toga, važno je da budeš sigurna da je to istina, jer si možda čula i pogrešnu informaciju. Ako ti ne kaže ni posle dužeg vremena, možeš sama da pokreneš tu temu. Reci joj da si načula da želi da ide sa njim, i pitaj je da li je to istina. Nemoj da je napadaš, već probaj da je lepo pitaš da se ne biste posvađale. Pričajte lepo o svemu tome, i ti joj reci ako bi ti smetalo da njih dvoje idu zajedno, i vidi šta ona misli o svemu tome. Važno je da se ne svađate oko toga, jer zaista nije vredno rasprave i može da se lepo reši, samo ako ste spremne da se oko toga dogovorite.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.