SOS: Bivši me ucenjuje video snimkom

Hej HEJ redovno čitam SOS rubriku i nadala sam se da mi možete pomoći. Imam 17 godina. Prevarila sam svog dečka sa svojim bivšim dečkom, a on je to snimio i sad preti da će taj snimak pokazati mom dečku, koga ja mnogo volim, ako ne spavam opet sa njim. Ja se mnogo kajem što sam to uradila i ne bih da izgubim svog sadašnjeg dečka. Molim vas pomozite mi, ne znam šta da radim.

SAVET: Nalaziš se u vrlo nezgodnoj situaciji koja može da preraste u ozbiljan problem. Za početak, nadamo se da si sigurna da snimak stvarno postoji i da te ne ucenjuje “na prazno”. Drugo, ukoliko imaš poruke ili neke druge dokaze da te ucenjuje, nemoj to nikako da brišeš. Sačuvaj sve i u vidu screenshot-ova. Ako nemaš dokaze, probaj da ih nabaviš (npr. snimi razgovor ako te tako ucenjuje, ili ako te ucenjuje porukama, a do sad si ih brisala, ubuduće ih čuvaj). Zapreti mu da ćeš ga prijaviti policiji ako ne izbriše snimak pred tobom i ako ne prestane sa pretnjama, i naglasi mu da imaš dokaze protiv njega. Ako to uspe, i ako kaže da je
izbrisao snimke, imaj u vidu i to da postoji mogućnost da te laže i da će kasnije opet da pokrene ucene. Ukoliko ne uspeš pretnjom da rešiš problem, budi spremna da se obratiš roditeljima za pomoć, a vrlo je verovatno da ćeš na kraju morati da im se obratiš. Znamo da će ti to biti vrlo neugodno, i tvoji roditelji će verovatno negodovati, možda čak biti i ljuti, ali će te zaštiti i pomoći ti da ga prijaviš. I njima će biti važno da se tako nešto odmah suzbije pre nego što bude kasno i raširi se dalje. Što se tiče tvog sadašnjeg dečka, na tebi je da odlučiš šta ćeš da uradiš, ali mislimo da je najbolje da popričaš sa njim o svemu tome. Bez obzira što ti je neprijatno i ne želiš da mu kažeš, plašiš se da ćeš ga izgubiti, biće gore ako sazna od nekog drugog (što takođe važi i za tvoje roditelje). Postoji velika mogućnost da će se naljutiti i da ćeš ga izgubiti, ali nam zaista zvuči kao da bi trebalo da postaviš prioritete, jer bi, ukoliko ovaj pokaže snimak, to moglo da napravi mnogo više štete. Skupi hrabrost i bori se da zaustaviš širenje problema!

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.