SOS: Brijanje nogu

PROBLEM: Drugarica mi je ispričala kako želi da obrije noge, ali joj majka ne dozvoljava jer je to loše za hormone. Još uvek nisam dobila menstruaciju, a počela sam da se brijem. Da li ću imati neke probleme ili sve to uopšte nije istina? Molim za objašnjenje.

SAVET: Brijanje nogu samo dovodi do bržeg i gušćeg rasta dlaka, ali ni na koji način ne može uticati na dobijanje menstruacije. Ono što roditelje devojaka brine jeste to da se ne poseku brijačem. Važno je da koristiš nove brijače i da ih redovno menjaš, kao i da upotrebljavaš neke preparate za lakše i bezbednije uklanjanje dlačica. Takvih proizvoda ima u velikom broju prodavnica. Da bi bolje razumela šta sve uklanjenje dlaka donosi, savetujemo ti da potražiš više informacija od kozmetičara ili dermatologa kako se ubuduće oko toga ne bi premišljala.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.