SOS: Da li da nosim top ili grudnjak?

Dragi Hej!, imam 14 godina. Nemam velike grudi i do sada sam uvek nosila top. Želela bih da nosim grudnjak zato što se sa njim osećam sigurnije i čak mi je udobnije i prijatnije nego kad nosim top. Pitala sam mamu i ona mi ga je kupila. Pročitala sam u jednom vašem članku da nošenje grudnjaka može da bude štetno tj. da opušta mišiće. Zato sam sad u dilemi. Nije mi neophodno da ga nosim, ali, kao što sam pre navela, osećam se bolje sa njim. Ja ga ne bih preterano koristila samo u školi i nekad kad izađem – naravno na treninzima i kod kuće ne. Da li da počnem da ga nosim? Hvala unapred na odgovoru!

SAVET: Ukoliko se ti sa grudnjakom osećaš prijatnije, onda ga nosi. Svi mi nosimo ili smo nosili pre, posebno u društvu, ali kada si kući i najpre kada spavaš, ne bi trebalo da ga nosiš. Što se grudnjaka tiče, želeli bismo samo da ti skrenemo pažnju na to da postoje sportski grudnjaci koji su nalik na topove ali imaju korpe (uglavnom ne i žicu), pa bi možda čak i to moglo da bude dobro za tebe. Probaj pa vidi u čemu se ti najprijatnije osećaš i na osnovu toga donesi odluku.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.