SOS: Da li je okej da budem sa starijim dečkom?

Zdravo, imam jedno pitanje za vas. Da li je u redu biti sa dečkom koji je stariji od mene 6 godina, a pritom je on punoletan, dok ja imam tek 14. Stvarno mi se sviđa i nekako sam našla zajednički jezik s njim. Nisam još pričala sa roditeljima o tome, jer ne znam kako će reagovati kad im sve kažem. Takođe je on svestan mojih godina i da ne mogu ispuniti svaku njegovu želju, ali za sada se samo družimo. Molim vas za savet, jer više ni sama ne znam šta da radim.

SAVET: Što smo stariji, godine postaju manje bitne jer se razlika npr. u dvadesetim ili tridesetim godinama manje primećuje. To nažalost nije slučaj sa tvojim godinama, objasnićemo ti i zašto.
Prva stvar je upravo ona koju si navela – drugačije želje i očekivanja ima tvoj vršnjak u vezi, a drugačija dvadesetogodišnjak. Super je što je on rekao da je svestan razlike i što kaže da je ok sa tim da nećeš ispuniti svaku njegovu želju, ali za vezu je veoma bitno da imate slična očekivanja i spremnosti da ih ispunite. Stoga, mi ti ne bismo najpre zbog toga predlagali da ne stupaš u vezu sa njim. Prosto, sada ste zaista dva različita sveta uprkos tom zajedničkom jeziku koji pominješ. Druga stvar se tiče različitosti koju smo baš sada spomenuli. U različitim ste životnim periodima – ti tek treba da kreneš u srednju školu, a on je skoro završava fakultet ili već uveliko radi. Ta razlika je bitna jer imate različite poglede na svet, ponašanja i razmišljanja. Uzmi sve to u obzir i sama prelomi, ako želiš naš savet, mi ti predlažemo da ga zadržiš samo kao prijatelja.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.