SOS: Da li posle upisa u jednu školu, mogu da se prebacim u drugu?

Zdravo! Sa obzirom na to da završavam 8 razred uskoro upisujem srednju školu. Volela bih da upišem gimnaziju, međutim imam preveliku tremu i mislim da neću uspeti da uradim dovoljno dobro. Prijemni je gotov, čekamo rezultate, a upis je za mesec. Htela sam da pitam da li ako ne upadnem u gimnaziju koju ja hoću već upadnem u jednu slabiju, da li je moguće da se prebacim iz te slabije u tu bolju koju ja želim?

SAVET: Sve to zavisi od škole do škole, i najbolje je da se raspitaš o tome u samoj školi. Možda bi postojala mogućnost ako bi bilo neko slobodno mesto, ako bi neko drugi odustao ili tako nešto. Ipak, čak i ako ne upadneš u gimnaziju u koju želiš, ne znači da ti se ova druga neće dopasti. U svakom slučaju, videćeš već kad prođe cela frka oko završnih testova.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.