SOS: Da li sam previsoka?

PITANJE: Ja moram da pitam nešto. Imam 14 godina i visoka sam 178,5 i ne znam da li je to normalno. Svi mog uzrasta su oko 170 i ja sam najviša u odeljenju. Uopšte mi se ne sviđa što sam ovoliko visoka, pa zato želim da pitam je l’ je moja normalna. Odgovorite pliz.

SAVET: Iako jesi viša od svojih prijatelja iz odeljenja, ne treba da brineš, sa tobom je sve u redu! Samo si takve građe, i to je ok! Iako ti sad smeta i nervira te, uskoro će te neki od tvojih vršnjaka stići sa visinom. Ne treba da se osećaš loše zbog toga jer na to ne možeš da utičeš zato što se svi razvijaju različitom brzinom i u nekom trenutku dostignu “plafon”, odnosno zadrže se na toj visini koju dostignu. Pokušaj da se brineš i nerviraš oko stvari na koje ne možeš da utičeš. Uvek imaj na umu da tvoja visina nikako nije nešto zbog čega treba da se stidiš!

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Foto: Shutterstock

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.