SOS: Da li se igra mojim osećanjima?

Ovako, ja imam jedan problem. Postoji jedan dečko koji mi se ranije sviđao i navodno sam se i ja njemu sviđala. Posle nekog vremena saznala sam od najbolje drugarice da je to rekao samo kako bih prestala da plačem (depresija). Bukvalno nisam znala kako da se osećam. Javila sam mu se. Vređali smo se i na kraju gadno posvađali. Posle toga prošlo je mnogo dok mi juče od njega nije stigla poruka gde je napisao da mu se sviđam. Pisali su mi i njegovi drugovi govorivši da je ozbiljan. MOLIM VAS POMOZITE MI!

SAVET: Žao nam je što je sve ispalo tako bezveze prošli put. Ipak, pokušaj da izvučeš i nešto dobro iz te situacije, npr. čak i ako jeste rekao tako nešto samo da te ne bi povredio, i to je neki znak da mu je bilo stalo do toga kako ćeš se osećati. S druge strane, neobična je i ova situacija u kojoj si sad i to što ti je sad iznenada ponovo rekao tako nešto. Imaš puno pravo da budeš sumnjičava prema svemu što ti kaže, ali ipak razmisli šta bi ti sad želela. Razmisli o tome da li si spremna da mu pružiš još jednu šansu (naravno, ukoliko ti se on i dalje dopada). Ako sama proceniš da je vredan toga, slobodno ti budi ta koja će ovaj put “postaviti pravila”. Slobodno mu reci već sad kako ne možeš da mu veruješ tek tako nakon svega onoga što se desilo prethodnog puta, i da ti je potrebno više da bi mu poverovala, pa je na njemu da se potrudi da pokaže da li je to zaista istina. Takođe, slobodno ga pitaj odakle sad to odjednom, šta se promenilo u odnosu na prethodni put i slično. Možeš da pitaš i neke drugarice ili nekog drugog ko ga takođe poznaje kako njima sve to deluje, šta oni misle da li on govori istinu, ali kranja odluka je isključivo na tebi. Međutim, ako ti deluje da on ipak nije vredan svega toga, nemoj da ulaziš u to koliko god ti se on možda sviđao. Čuvaj i štedi sebe.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović

Foto: Pixabay

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.